Proboj virusa u koprivnički Dom za starije se nastavlja: Pet novozaraženih korisnika i jedan zaposlenik

Josip Mihaljević
24. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Proboj koronavirusa nastavlja se u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, gdje je zaraza potvrđena kod 28 korisnika i šest djelatnika. U odnosu na jučer, ukupno šest novih slučajeva zaraze.

dom za starije koprivnica

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Stožer koprivničko-križevačke županije objavio je najnovije podatke vezane za epidemiju u toj županiji. Upravo su potvrdili kako je na području županije šest novozaraženih koronavirusom, a svi

Ravnateljica Doma za starije u Koprivnici ne osjeća se krivom i ne razmišlja o ostavci

su iz Doma za starije i nemoćne. Radi se o pet korisnika i jednom zaposleniku, piše podravski.hr. Sveukupno je u županiji zaraženo 60 ljudi.

Prva zaraza u Domu je otkrivena 9. travnja, a do danas je u Domu bilo zaraženo 28 osoba – 23 štićenika i petero zaposlenika. Sada je u domu ukupno 34 zaražena, više od 50 posto u čitavoj županiji.

“Jučer smo uzeli velik broj briseva i možemo reći da smo zadovoljni. To znači da se virus korone nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Sada slijedi epidemiološka obrada. Svi pozitivni će biti prebačeni u bolnicu, a kontakti će u samoizolaciju. “, kazala je županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla.

Ravnatelj bolnice Dr. Mato Devčić kazao je kako je u koprivničkoj Općoj bolnici na Covid-19 odjelu 26 hospitaliziranih, a među njima je 21 korisnik doma. Najveći dio njih (17) nema simptome, dok četiri hospitalizirana imaju tek lakše simptome.