Dom umirovljenika u ‘biseru’ Jadrana dobio novu zgradu, prijaviti se mogu iz svih krajeva!

Jasmina Grgurić Zanze
21. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Nova zgrada Doma za starije “Domenico Pergolis” u Rovinju svečano je otvorena jučer. Ne samo da se ova umirovljenička ustanova nalazi na jednoj od najljepših lokacija u Hrvatskoj, nego je i među najjeftinijima. Uz sve to, sada raspolaže i dodatnim, suvremenim kapacitetima. Ono što je najbolje, u rovinjski se dom može prijaviti bilo tko.

Novi objekt rovinjskog Dom za starije Foto: Grad Rovinj

Zahvaljujući novom, suvremenom objektu, rovinjski Dom za starije osobe “Domenico Pergolis” od sada ima 41 stalno mjesto više, kao i 24 mjesta za korisnike Dnevnog centra. Uz to, otvoren je i i Odjel za korisnike s Alzheimerovom bolesti i drugim demencijama. Ukupan kapacitet doma je za 157 korisnika.

Nova suvremena zgrada dio je projekta vrijednog  32 milijuna kuna koliko su zajednički uložili Grad Rovinj i Istarska županija. Dogradnja vlastitim sredstvima započela je 2017. godine.

Opremljena nova zgrada doma umirovljenika prostire se na više od 2.000 četvornih metara, a sama investicija od velikog je značaja za starije stanovnike. Tu su jednokrevetne sobe, apartmani, zasebne kupaonice, čajna kuhinja, prostorije za radnu terapiju, a sve je prilagođeno nepokretnim osobama. Za 118 korisnika trenutno se brine 60 zaposlenih.

“Ne gradimo ceste koje ne vode nikud, ne polažemo bezvremenske kamene temeljce,  već gradimo vrtiće, škole pa i domove za starije osobe” – rekao je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Istarski župan Fabrizio Radin rekao je kako je postavljen jedan vrlo visoki standard u novom dijelu doma, a kojeg će slijediti i u ostalim istarskim gradovima.

Liste čekanja u domovima za starije: Evo kako se slažu i tko ima prednost!

Osim što je usluga rovinjskog doma za starije sada podignuta na novu razinu, ova ustanova umirovljenika jedna je među povoljnijima. Tako prema cjeniku doma smještaj u jednokrevetnoj sobi košta već od 2.600 kuna, a u dvokrevetnoj od 2.400 kuna.

Smještaj u rovinjskom Domu mogu zatražiti stariji ljudi, ne samo iz Rovinja, nego iz cijele Hrvatske. Polovinu cijene sufinancira Grad. Dom Domenico Pergolis na iznimno je dobrom glasu, piše HRT. Prilika je to tako za uživanje u čarima Rovinja barem u umirovljeničkoj dobi.

No, jedna mana postoji baš kao i u svim drugim krajevima Hrvatske. Mjesta nema pa se prijaviti treba puno ranije.

“Trenutna lista je sada 800 korisnika koji čekaju, ali netko će uskoro naći tu svoj smještaj, možda i na posebnim odjelima, i ako samo jednoj osobi pomognemo naša je misija ispunjena” – izjavila je ravnateljica Doma za starije “Domenico Pergolis” Kristina Laginja.

Dom umirovljenika u ‘biseru’ Jadrana dobio novu zgradu, prijaviti se mogu iz svih krajeva!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap