Dom u Velom Lošinju dobio novog ravnatelja: Odluka je donesena jednoglasno

Milan Dalmacija
11. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Goran Broz postao je novi ravnatelj Doma za starije osobe ‘Marko A. Stuparić’ koji djeluje u Velom Lošinju i na Cresu. Dosadašnji ravnatelj se nije javio na natječaj, a u izboru je presudilo iskustvo rada u ustanovama socijalne skrbi.

Dom za starije i nemoćne osobe Marko A. Stuparić, Veli Lošinj | Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Marko A. Stuparić

Promjene na čelu ustanova socijalne skrbi nisu neuobičajene. Dapače, one su propisane statutima tih ustanova i zakonom, a odgovorne osobe imaju mandate u određenom trajanju, poput političara. No, izbori za ravnatelje domova za starije osobe u pravilu ne izazivaju neku veliku pompu.

Tako je peteročlano Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe “Marko A. Stuparić”, koji posluje u Velom Lošinju i na Cresu jednoglasno izabralo 40-godišnjeg Gorana Broza za novog ravnatelja, piše novinar Novog lista, Bojan Purić.

On je od 2014. do 2019. godine bio ravnatelj Odgojnog doma u Malom Lošinju, a kasnije i voditelj odgoja, pa mu rad u sustavu socijalne skrbi nije nepoznanica. To mu je i donijelo prednost pred protukandidatkinjom Jasminom Fuks.

Dosadašnji se ravnatelj Doma, Aldo Stipanov, nakon dva mandata nije kandidirao na natječaj raspisan ljetos. U razdoblju između kraja Stipanovljevog mandata i Brozovog stupanja na dužnost dom je vodila socijalna radnica Ida Toić Matković.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap