Dodjeljuje se Državna nagrada za humanitarni rad u 2022. godini, a evo tko se može prijaviti

Ana Kanazir
20. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je raspisao poziv za prijavu kandidata i kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godine. Prijave se primaju od 12. listopada do 2. studenoga, a mogu se prijaviti fizičke i pravne osobe.

nagrada

nagrada | foto: Pexels, Nataliya Vaitkevich

Ova se nagrada dodjeljuje u dvije kategorije. Prva je životno djelo pojedincu za trajan doprinos u razvoju i unapređenju humanitarnog rada koja se dodjeljuje u obliku povelje i novca, dok je druga kategorija godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada i dobiva se povelja.

Tečaj €/kn: 7,53450
umirovljenici
Humanitarni umirovljenici: U akciji #upletimose heklaju i pletu šalove i deke za potrebite

Pravila prijave

Nagrada za životno djelo može dobiti jedna osoba, a godišnju nagradu mogu dobiti najviše tri osobe. Prijaviti se mogu sve fizičke, kao i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne pravne osobe), a mogu i predložiti kandidata ili kandidatkinju za dodjelu nagrada.

Kandidati koji se mogu prijaviti moraju biti punoljetni, imati prebivalište ili boravište na području Republike Hrvatske i imati najmanje jednu preporuku od fizičke ili pravne osobe, a koji nisu predlagatelji za dodjelu nagrade. Pravna osoba koja se kandidira mora biti registrirana na području jedinice lokalne ili područne samouprave ili na području Hrvatske, mora djelovati barem dvije godine i imati najmanje jednu preporuku od fizičke ili pravne osobe, a koje nisu njezini predlagatelji za dodjelu nagrade.

Svi detalji o samom pozivu se mogu pronaći ovdje, a obrasce koje je potrebno popuniti za prijavu možete pronaći ovdje.

Dodjeljuje se Državna nagrada za humanitarni rad u 2022. godini, a evo tko se može prijaviti
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap