Dobre vijesti za potrebite: Počela podjela drva za ogrjev od stabala srušenih u ljetnom nevremenu

Luka Kalac
21. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Nakon srpanjskog nevremena u Zagrebu, ostalo je oko tisuću srušenih stabala, a sada će ih zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević podijeliti kao drva za ogrjev najpotrebitijim građanima. Ta četiri kubna metra drva će biti dostavljena na 200 adresa građana koji primaju naknade za troškove stanovanja, a svoj dom griju loženjem. S njima su u skupini obitelji osoba s invaliditetom kao i obitelji hrvatskih branitelja.

Drva za ogrjev

Drva za ogrjev | Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb je u suradnji sa Zagrebačkim Holdingom i Podružnicom Zrinjevac dogovorio zajedničku akciju prikupljanja i sortiranja stabala nastradalih u srpanjskim olujama, a koja su iskoristiva kao drva za ogrjev. Sada je ova podjela službeno i počela konferencijom za medije.

Kako bi se olakšao život građanima u Zagrebu ove zime na adrese najpotrebitijih će stići četiri kubika metra drva. Gradonačelnik je otkrio i tko će točno dobiti drva za ogrijev.

– Kao najpotrebitiju kategoriju prepoznali smo sugrađane koji se nalaze u bazi podataka kao korisnici određenih prava, primarno naknade za troškove stanovanja, a koji se griju na drva. Pored njih, u podjelu smo, u suradnji s udrugama, uključili i obitelji osoba s invaliditetom, a uz podršku HVIDRA-e i obitelji hrvatskih branitelja, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Iz rasadnika na Jankomiru i Markuševcu ili preko HVIDRA-e će biti dostavljeno po četiri kubna metra drva na adrese 200 potrebitih kućanstava. Riječ je o ogrjevnim materijalima prikupljenim i sortiranim od ostataka drveća stradalog u srpanjskom nevremenu, poručili su iz Grada. Podsjećamo kako je do oluje došlo 19. srpnja ove godine, a više o posljedicama ovog nevremena možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap