Dobra vijest: U ljekarnama se ponovno mogu kupiti oralne kapi Iberogast

Ana Kanazir
13. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Dok iz HALMED-a često obavještavaju o povlačenju lijeka iz prodaje, sada su na svojim stranicama objavili kako se u promet ponovno stavlja serija jednog lijeka. Radi se o Iberogastu koji je privremeno obustavljen iz prodaje u veljači zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

Ljekarnica u bijeloj kuti šeće pokraj polica s lijekovima.

Ljekarna | Foto: Freepik / aleksandarlittlewolf

U veljači se u ljekarnama privremeno obustavila isporuka lijeka Iberogast, a sada se on ponovno može kupiti. Radi se o oralnim kapima, odnosno o tekućini ovog lijeka koji se koristi za probavne smetnje.

Znak ljekarne na žutoj zgradi
HALMED objavio da se povlači popularni lijek: Ako ste ga koristili, obavezno se javite svom liječniku

Serija lijeka Iberogast oralne kapi se ponovno može pronaći u ljekarnama. Točnije, HALMED je na svojim stranicama obavijestio korisnike da se u promet sada opet stavljaju serije DR08202, DR08606 i DR08829 navedenog lijeka. Kao što smo već pisali ovdje, lijek je bio privremeno obustavljen iz prodaje u veljači i to kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

– Dodatnom analizom kontrauzoraka utvrđeno je da je sadržaj u granicama specifikacije, što upućuje na zaključak da navedene serije nisu obuhvaćene neispravnošću, stoga se privremena obustava primjene i distribucije predmetnih serija lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati, javljaju iz HALMED-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap