Djelatnici Hitne službe planiraju prosvjed, traže beneficirani radni staž

Josip Mihaljević
30. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Posljednjih dana sve su jači zahtjevi Djelatnika hitne službe za ostvarivanjem beneficiranog radnog staža. Na društvenim mrežama objavljuju potresne uvjete u kojima rade, a planiraju organizirati veliki prosvjed sredinom travnja u Zagrebu.

hitna služba

Foto: Unsplash

Djelatnici Hitne medicinske službe već godinama upozoravaju na loše uvjete rada bez previše reakcija vladajućih. Ogorčeni su na svoju “šeficu” Maju Grbu Bujević (HDZ) koja ne uvažava njihove molbe. Posljednjih dana u javnosti su se probili s idejom prosvjeda na Markovu trgu kojeg planiraju 14. travnja. Glavni zahtjev će im biti traženje beneficiranog radnog staža.

Na Facebook stranici ‘HITNA uživo 194’ hitnjaci diljem zemlje informiraju zainteresirane o problemima s kojima se suočavaju na poslu i čini se da ovoga puta imaju nešto veću podršku javnosti. U ožujku su pokrenuli kampanju fotografiranja uobičajenih prizora iz njihovog radnog dana, poput krvave unutrašnjosti vozila hitne pomoći nakon jedne obične intervencije uz poruku “Ovo nije ured ministra već mjesto gdje se život spašava”.

Upozoravaju na činjenicu da, recimo, vozači ZET-a imaju beneficirani radni staž, a oni, kao ni vozači saniteta, nemaju.

Djelatnici Hitne službe planiraju prosvjed, traže beneficirani radni staž
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap