Djed Šime Vrsaljka sa sobom u grob ponio unukov dres: Jedan za drugoga bili su pojam

Jelena Ratko
8. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Šime i njegov djed bili su neraskidivo povezani. On ga je odgajao, naučio voljeti sport, a kada je umro, njegov dres ponio je sa sobom u grob.

Foto: screenshot YouTube

Životni uzor i čovjek koji je uvelike zaslužan za Šimin odgoj je njegov pokojni djed Šime. Šime je od djetinjstva bio jako povezan s djedom s kojim je stvorio jako poseban odnos. Roditelji su mu nadjenuli ime upravo prema djedu, a njegov dida je i u grob ponio unukov kockasti dres.

“Oni su jedan za drugoga bili pojam, neraskidivo vezani i to praktički otkad se unuk Šime rodio” rekao je njegov stric za Agroklub i dodao: “Jak je u glavi, nogama i u moralu, a sve to je rezultat talenta, ali i kućnog odgoja. Šime je pošten i pristojan. Odgovoran. Nije vanjska baraba – sve su te osobine koje su mu nametnute od djetinjstva, a on je sve to sa svojim trudom postigao, i to sam odvojen od svoje obitelji.”

Nogometašev pokojni djed porijeklom je bio iz Nadina, mjesta pored Zadra koje ima najviše vinograda u Ravnim kotarima. U Nadinu, vinova loza se prostire na čak 300 hektara, no put za Šimu je napisan drugačije. Tko zna, da je Šime zajedno s roditeljima ostao na tome području, možda bi danas bio poznat po sjajnim vinima i nagradama s natjecanja, prenosi 24 sata.

– A Šime i vinogradarstvo?! Ima vrimena. Ako je mogao Španjolac Iniesta, zašto ne bi i on. No, o tom potom – rekao je njegov stric Svemir.

Mladi rastrčani dječak, koji je sa samo 14 godina otišao u Zagreb potpuno sam, izrastao je u igrača koji svim srcem igra za svoju reprezentaciju. Njegov djed s neba sa suzom u oku i ponosom gleda kako se Šime bori za svoju domovinu i sveti hrvatski dres.

Djed Šime Vrsaljka sa sobom u grob ponio unukov dres: Jedan za drugoga bili su pojam
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap