Deseci uboda stršljena po 81-godišnju Anu neće imati posljedice, stabilno je i oporavlja se

Jelena Ratko
21. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Anu je u subotu napalo oko stotinu stršljena, gnijezdo iza prozora njene kuće bilo je golemo. Umirovljenica iz okolice Knina oporavlja se u bolnici i stabilno je.

Foto: pixabay.com

Ana Dragica Stričević, 81-godišnja umirovljenica, oporavlja se nakon što ju je u subotu ujutro napao roj stršljena u njenoj kući u Otišiću kraj Knina.

“Pacijentica je stabilno i dobro se oporavlja. Sada je već sigurno da neće imati pogoršanje zdravstvenog stanja koje bi bilo posljedica incidenta zbog kojeg je dovedena”, rekla je liječnica Kristina Bitunjac, ravnateljica Opće bolnice Hrvatski ponos Knin za 24sata.

Ana je, i prije nesreće, imala zdravstvenih problema, pa će je još neko vrijeme zadržati u bolničkoj sobi. Na njezinom tijelu pronađeno je oko 40 uboda opasnih insekata.

Njezina susjeda Danica, koja ju je pronašla onesviještenu, izjavila je kako su ispred kuće bili rojevi stršljena. “Povukla sam se i rekla suprugu da nazove hitnu i vatrogasce. Bila sam uvjerena da je već gotova”, rekla je u suzama za 24sata.

Da je gnijezdo bilo golemo, potvrdio je i zapovjednik DVD-a Vrlika Ante Tarle, koji je prvi stigao u pomoć gospođi Ani, zajedno s doktorom Louisom Ghassanom iz Doma zdravlja Vrlika.

Ana je, nakon što je doručkovala i popila kavu sa susjedom, otišla kući i krenula otvarati prozore. Tik iza stakla jednoga prozora, nalazilo se oko stotinu stršljena, koji su je krenuli napadati kada im je “zasmetala”.

“Ženu smo zatekli u spavaćoj sobi, jaukala je, a imala je sigurno 30-40 uboda na leđima, prsima, rukama, pa čak i glavi. Odmah smo joj dali terapiju, antiupalnu i antialergijsku. Morali smo brzo otići”, rekao je doktor Ghassan za 24sata.

Ana je prebačena u Opću i veteransku bolnicu Hrvatski ponos u Kninu, gdje joj se stanje brzo stabiliziralo. Ana, na sreću, neće imati težih posljedica od napada roja stršljena.

Deseci uboda stršljena po 81-godišnju Anu neće imati posljedice, stabilno je i oporavlja se
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap