Deda kršio samoizolaciju i sada mu prijeti kazna od 15.000 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
12. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Mjere treba poštivati jer, kako znamo, ključna su dva tjedna. Šalu na stranu, ali jednom 79-godišnjem umirovljeniku sada prijeti novčana kazna i do 15.000 kuna zato što je prekršio samoizolaciju. Vremešni se gospodin pojavio na sudu, vjerojatno zato što je tog datuma to morao učiniti, a da ni sam nije bio svjestan što smije, a što ne smije. Ipak, zakon je zakon i vrijedi za sve jednako.

Ilustracija: Unsplash

Nesretni 79-godišnji umirovljenik zaradio je prekršajni nalog zato što se nije pridržavao mjera samoizolacije. Naime, umjesto da je bio izoliran u svom domu, starac se pojavio na Općinskom sudu u Daruvaru za vrijeme koje mu je bila izrečena mjera samoizolacije. Inače, mjera je trajala sve do 17. ožujka.

Takvim ponašanjem, navode iz bjelovarsko-bilogorske policije, nije postupio po propisima kojima nadležno tijelo određuje mjere za sprječavanje i suzbijanje bolesti među ljudima.

Inače, kazna za kršenje mjera samoizolacije kreće se od osam do 15 tisuća kuna. Teško je uopće znati je li starac bio svjestan da krši samoizolaciju, a s obzirom na male mirovine koje prima većina umirovljenika u državi, kazna od više tisuća kuna stiže kao šaka u oko, piše Bjelovar.live.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap