Uz Đanija Stipaničeva pjesmom proslavili deseti rođendan Dnevnog boravka

Jasmina Grgurić Zanze
7. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Deseti rođendan Dnevnog boravka Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku korisnici su proslavili bogatim programom, modnom revijom, plesom ali i neizostavnom pjesmom. Nju je svojim poznatim hitovima upotpunio i gost iznenađenja – pjevač Đani Stipaničev.

Foto: Jasmina Grgurić/Mirovina.hr

Dnevni boravak u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku započeo je s radom prije deset godina kao jedinstveni projekt u Hrvatskoj. Koliko ovakva usluga zapravo znači njezinim korisnicima, nabolje je opisala ravnateljica Ružica Čakširan.

Mjesto protiv usamljenosti

“Dnevni boravak znači produžetak života i kvalitetan život. Tu su uglavnom 80 i 90- godišnjaci koji ostaju sami u svojim stanovima, bez supružnika i prijatelja. Danima s nikim ne razgovaraju, već pomalo zaborave svoj glas i onda dođu u sredinu gdje upoznaju nove ljude i sklope prijateljstva. Rađaju se i nove ljubavi, što se rijetko događa i mladima. Korisnici žive za dan kada trebaju doći u dom, govoreći kako se s napunjenim baterijama vraćaju u svoje domove. Trenutno ih je 50-ak, što je ujedno i kapacitet jer se ne može raditi s grupom većom od 25 ljudi. Dolaze naizmjence jedan tjedan po dva dana i jedan tjedan tri dana. – kaže ravnateljica Ružica Čakširan.

Alternativa je to stalnom smještaju u domu za osobe na listi čekanja, ali i one koje se još nisu spremne trajno preseliti. Tu pronalaze zajednički lijek protiv usamljenosti, izražavaju svoju kreativnost, uče se boljem snalaženju, ali i kontroliraju zdravstveno stanje.

Snimku poslao Neni Belanu

Deseti rođendan bila je prava prilika za feštu pa je ona održana uz bogat program. Korisnice su organizirale modnu reviju u kojoj su same prošetale vlastite kreacije, a scena im je poslužila i za izvođenje moderne plesne koreografije. A kakva bi to fešta bila bez glazbe, za što se pobrinuo dobro uštimani domski zbor. No, zahvaljujući iznenađenju starije su dame dobile pojačanje. U pjesmi im se tako pridružio poznati Đani Stipaničev, poželio im zdravlja i veselja te otpjevao hitove Maslina je neobrana, Bogu fala da si tu, Budi noćas mirno more, Golubovi…

Vesele pjevačice izvele su i bećarac, a zapjevale su i Stojim na kantunu Nene Belana. Đani Stipaničev izvedbu je snimio mobitelom i poslao video svom glazbenom kolegi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap