Čuvajte se lažnih djelatnika HZZO-a: Zovu, dolaze na vrata i nude razne usluge

Jasmina Grgurić Zanze
3. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane, posebno umirovljenike, da ne nasjedaju na pokušaj prevare lažnih djelatnika HZZO-a koji telefonski ili dolaskom na vrata nude razne proizvode i usluge u njihovo ime.

Ilustracija: Rawpixsel

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obaviješten je kako se ovih dana na području Zagreba opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica s područja Zagreba prijavila da joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu’. Prevarant se čak poziva na prava iz zdravstvenog osiguranja.

“HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica”, priopćio je HZZO.

Podsjećaju da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap