Crveni nosovi ponovno u akciji: Uveselili korisnike doma za starije u Dubrovniku

Ana Kanazir
15. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Udruga Crveni nosovi, klaunovidoktori u Hrvatskoj djeluje već 14 godina, a glavni cilj im je uveseljavanje osoba u bolnicama ili u domovima za starije. Uz njihovu pomoću se korisnici lakše nose sa svakodnevnim strahovima i nesigurnostima. Upravo su sada klaunovidoktori posjetili jug Hrvatske pa su došli u Dom za starije i nemoćne Domus Christi u Dubrovniku. Korisnici su tako dobili crveni nos napravljen od spužve, a s klaunovima su pjevali i plesali čak i oni oboljeli od demencije.

Crveni nosovi, klaunovidoktori dijele nosove u domu za starije

Crveni nosovi u domu za starije

Crveni nosovi djeluju dugi niz godina, a sada su posjetili Dom za starije i nemoćne Domus Christi, u koji su donijeli veselje i sreću, a nakon toga su posjetili i dječji odjel Opće bolnice.

projekt prije spavanja
U domove za starije u četiri grada dolaze Crveni nosovi i uspavljuju umirovljenike, donosimo detalje

Korisnici Doma za starije i nemoćne Domus Christi u Dubrovniku uživali su u posjeti Crvenih nosova, klaunovadoktora. Ovi dobročinitelji su u svojem posjetu aktivno uključili same korisnike tako da su se svi prisjetili svojih uspomena i priča iz mladosti. Sve njihove brige na trenutak su iščezle i zamijenio ih je osjećaj povezanosti te smijeh koji je dopirao iz svakog kutka.

– Posebno veselo je bilo danas u našem Domu, posjetili su nas Crveni nosovi. Smijeh i radost ispunili su sve prostorije. Obišli su svakog pojedinog korisnika i svatko od njih dobio je na poklon crveni nos. Posebno moram naglasiti pozitivnu reakciju naših korisnika koji boluju od raznih oblika demencije, a koji su zapjevali i zaplesali uz klauna Ludeka i Krafnicu. Na kraju mogu zaključiti da su nam danas Crveni nosovi uistinu priuštili prekrasni dan smijeha na kojem smo im zahvalni. Nadamo se budućoj suradnji, jer smijeh je najljepši lijek, ispričala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Domus Christi, Mirjana Vujnović.

Udruga Crveni nosovi postoji već 14 godina, a cilj joj je donošenja osmijeha i životne radosti onima kojima su oni najpotrebniji. Klaunovi su umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama društva. Do sada su donijeli više od 360.000 osmijeha diljem Hrvatske i uvijek su u potrazi za proširivanjem svoje misije i dolaskom do još većeg broja onih kojima je osmijeh najpotrebniji. Osim plesa i pjesme, klaunovidoktori su u domovima za starije i uspavljivali umirovljenike, o čemu možete čitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap