Crveni nosovi: Klauni izveli pravi cirkus u domu za starije, korisnici oduševljeni

Josip Mihaljević
13. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Crveni nosovi – klaunovidoktori posjetili su Dom za starije Zagreb – Centar i izveli radionicu cirkus varijete. Riječ je o programu za starije osobe, a klauni su u petodnevnoj radionici probudili umjetničke talente umirovljenika i dobro ih zabavili.

klaun dom za starije

Foto: Korisnici doma s ravnateljicom Šteficom Karačić i osobljem

Prošloga petka, 9. studenog, skupina entuzijasta pod imenom Crveni nosovi izveli su pravi cirkus u Domu za starije Zagreb – Centar. Riječ je o programu za starije osobe Crvenih nosova – klaunovadoktora – koji su kroz petodnevnu radionicu uključili korisnike umirovljeničkog doma i potaknuli ih na učenje cirkuskih i umjetničkih vještina.

Korisnicu su bili oduševljeni:

“Život me ponekad rasplakao, ali ja volim smijeh i jako sam sretan što sudjelujem u ovoj radionici”, ispričao je korisnik doma Sabit Celerić.

Nakon petodnevne radionice, klaunovidoktori su izveli završnu predstavu i korisnike domova ostavili bez riječi i s ogromnim osmijehom na licu.

Umjetnički direktor i voditelj projekta Zoran Vukić izrazio je zadovoljstvo:

“Želimo doprinijeti socijalnom uključivanju starijih osoba, konkretno korisnika domova za starije i nemoćne te potaknuti njihovo sudjelovanje u umjetničkim aktivnostima. Naša zadaća je angažirati ih u evociranju zaboravljenih talenta, naučiti ih nove vještine i potaknuti životnost kroz umjetnost” ispričao je.

Ovo je tek prva u nizu od deset najavljenih Cirkus varijete radionica koje će se provoditi diljem Hrvatske: u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

“Jako smo iznenađeni odazivom i interesom, čak i slabije pokretnih korisnika. Nevjerojatno je koliko korisnike pokreće i mentalno osvježava učenje umjetničkih, a posebno cirkuskih vještina koje su bazirane na motoričkim strukturama igre”, ispričala je klaunesa Crvenih nosova Marina Bažulić.

Sljedeća provedba radionice bit će u prosincu, u Domu za starije Medveščak, a slijede je Domovi za starije u Splitu, Rijeci i Osijeku. 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap