Čovjek (62) čitao osmrtnice i provaljivao ljudima u stanove dok su pokapali najmilije

Josip Mihaljević
10. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Policajci iz Zagreba i Rijeke osumnjičili su 62-godišnjeg muškarca za desetak provala u stanove i za otuđenje stvari vrijednih oko 300 tisuća kuna. Ispostavilo se da je provalnik ciljano provaljivao u stanove vlasnika koji su u tom trenutku bili na sprovodu.

sprovod

Foto: Unsplash

Zagrebačka i riječka policija osumnjičila je Doriana D. (62) za desetak provala. Dok su obitelji na sprovodu pokapale svoje najmilije, iz stanova bi im nestajali dragocjeni predmeti, piše Jutarnji list. Obrazac je uvijek bio isti, ljudi bi dojavili da im je netko provalio u stan, a policiji bi odgovarali da su u tom trenutku bili na sprovodu. Policija je zaključila da je provalnik na temelju osmrtnica objavljenih u novima, na kojima u pravilu piše mjesto i vrijeme pogreba, ciljao upravo takve ljude. Osumnjičeni 62-godišnjak je i ranije bio osuđivan za slična djela.

Policija procjenjuje da je osumnjičenik od kolovoza do danas odradio deset takvih provala, a procijenjena vrijednost ukradenih stvari iznosi oko vrtoglavih 300 tisuća kuna. Presudila mu je jedna svjedokinja koja ga je vidjela na djelu.

“Sumnja se da je od kraja kolovoza pa do druge polovice listopada osam puta na području Zagreba, odnosno na Medveščaku, Črnomercu ili u Centru, provalio u stanove ili kuće za vrijeme dok u njima nije bilo ukućana, u tri slučaja ukućani su bili na pogrebu užeg člana obitelji, da bi potom iz tih stanova ili kuća otuđio alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo. U jednom od slučaja, kada je provalio u kuću na Črnomercu dok su ukućani bili na pokopu, osumnjičenog je vidjela korisnica dijela kuće da bi tada, nakon što je otuđio nakit, iskoristilo priliku i pobjegao”, priopćili su iz policije.

Uzimao bi nakit, mobitele, informatičku opremu, pa čak i medicinsku dokumentaciju i osobne dokumente.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap