Čišćenje kuhinje: Na ovaj detalj vjerojatno zaboravite kod čišćenja, a pun je prašine

Ana Kanazir
5. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Čišćenje doma mnogima predstavlja problem, a rijetko kada se sjetimo čistiti predmete koji nam nisu toliko u vidnom polju. Ovdje spadaju površine koje nam nisu lako dostupne, ali i žarulje, kao i lampe. Čišćenje kuhinje se tako proširuje za još jedan element. Na žarulje u kuhinji će se skupiti masnoća od kuhanja, a na njih će se onda i zalijepiti prašina. Ipak, ovaj problem se može jednostavno riješiti.

Viseće žarulje u kuhinji

Žarulja | foto: Unsplash, Chris Haws

Čišćenje kuhinje je mnogima zamoran posao, ali zapravo je vrlo jednostavno. Samo treba obratiti pažnju na detalje kao što su žarulje ili posudice za začine, o kojima smo pisali ovdje. Žarulja u kuhinji je izložena stalnim isparavanjima masti i ulja, a onda će se i brže prljati. Za čišćenje će vam trebati voda i krpica od mikrovlakana. Kada već čistite žarulju, možete počistiti i luster na koji se isto često nakupi prašina.

sol
Znate li gdje se u kuhinji nalazi najviše bakterija? Ne, nije kanta za smeće...

Žarulju prvo izvadite, a onda je primite za njezin gornji dio koji se stavlja u luster. Nakon toga je počistite suhom krpicom od mikrovlakana kako biste uklonili prvi sloj sa žarulje. Nakon toga krpicu malo namočite i prebrišite žarulju, a potom napravite isto i suhom krpicom, navodi Šarlota Brnčić za Novi list.

Pazite da je žarulja potpuno suha prije nego što je vratite na njezino mjesto. Istu stvar napravite i s lusterom.

Viseće žarulje u kuhinji
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap