Cijepljeno 50 posto odraslih, evo i koliko ukupno građana po županijama

Jasmina Grgurić Zanze
21. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatska nije dosegla cilj od polovine procijepljenog stanovništva do lipnja. Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo, s jednom ili obje doze cijepljeno je manje od 42 posto građana, od čeka 50 posto odraslih osoba.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Hrvatska je u petak dosegla brojku od preko polovine cijepljenih odraslih osoba. Prvom ili drugom dozom cijepljeno je njih 50,10 posto. Ukupno je cijepljeno 41,69 posto ukupnog stanovništva.

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni.

Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje” – kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, epidemiolog prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0% ukupnog stanovništva, odnosno 58,0% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva).

Kako izgleda udio cijepljenih s prvom u drugom dozom po županijama s jučerašnjim danom prikazuje grafikon HZJZ-a.

Podaci HZJZ-a na dan 20. 8. 2021.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap