Čehok umirovljenicima: “Starost nije fizička, stari smo kada izgubimo interes”

Jasmina Grgurić Zanze
16. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Želim da se i mladi povode za vama jer kod nas u Hrvatskoj se još uvijek smatra, kad steknemo neku diplomu i dokument koji nam garantira “poslovne uspjehe”, da je naš posao po pitanju obrazovanja završen, a to nije tako. Tek kada čovjek sam pokaže želju za učenjem, kreće na put obrazovanja i samoučenja”

Ivan Čehok uručio potvrde umirovljenicima Foto: Grad Varaždin

Grupa varaždinskih umirovljenika pokazala je vlastitim primjerom da za učenje nikada nije kasno. Upravo naprotiv, u poznim godinama, odlučili su proširiti svoja znanja te su upisali tečajeve njemačkog jezika i informatike u Pučkom otvorenom učilištu.

Oba programa financirao je Grad Varaždin, stoga je gradonačelnik Ivan Čehok umirovljenicima jučer uručio potvrde za uspješno završene tečajeve, piše Grad Varaždin. Pritom, uputio im je nekoliko poticajnih misli.

“Danas se pismenost čovjeka definira u tome koliko jezika govorimo i koliko smo informatički pismeni. Stoga je dobro da naše Pučko otvoreno učilište inzistira na ovakvim tečajevima. Grad u tome financijski pomaže, a pomagat će i dalje… Čovjek nije star u trenutku fizičke starosti već onda kada gubi interes za sebe i za svijet oko sebe” – kazao je gradonačelnik Čehok umirovljenicima.

Čestitao im je dodajući da ovaj veliki uspjeh polazi već od same činjenice da su iskazali interes i želju školovati se, svjesni da je ulaganje u obrazovanje najisplativije i najbolje životno ulaganje, bez obzira kada se ono događa.

“Želim da se i mladi povode za vama jer kod nas u Hrvatskoj se još uvijek smatra, kad steknemo neku diplomu i dokument koji nam garantira “poslovne uspjehe”, da je naš posao po pitanju obrazovanja završen, a to nije tako. Tek kada čovjek sam pokaže želju za učenjem, kreće na put obrazovanja i samoučenja” – zaključio je Ivan Čehok. 

Više od 70 varaždinskih umirovljenika uključilo se u posljednjih godinu dana u ovakve programe učenja.

Čehok umirovljenicima: “Starost nije fizička, stari smo kada izgubimo interes”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap