Čarolijom darivanja u domove za starije nastavljaju stizati rođendanski pokloni

Jasmina Grgurić
1. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Na stotine rođendanskih poklona stiže u domove za starije osobe diljem Hrvatske, sve zahvaljujući “Čaroliji darivanja” koje bez tri mlade humanitarke dobre volje i građana velika srca ne bi niti bilo. Umirovljenike zajednički razveseljavaju tijekom cijele godine, ispunjavajući im skromne želje, ali u blagdansko doba godine pokloni imaju posebnu čar…

Jedna mala čarolija dovoljna je da se dobro prenosi tamo gdje je ono najpotrebnije. Za nju nije potrebna nekakva magična sila, nego dobro srce i malo volje. Upravo to imaju djevojke okupljene oko Čarolije darivanja – facebook inicijative preko koje u domove za starije i nemoćne osobe neprestano stižu pokloni. Ovaj lanac dobrote funkcionira tako da mlade humanitarke preko društvene mreže organiziraju poklone, zahvaljujući ljudima koji se odazivaju na liste s popisima želja naših starih.

Pogled na liste više je nego dovoljan da bi se zaključilo koliko je malo potrebno da bi se nekoga usrećilo; keksi, krema za ruke, potkošulja, kava, šlape, jedna ruža, hulahopke, bomboni… samo su neke od skromnih želja hrvatskih umirovljenika smještenih u domovima za starije.

Kada poklon stigne, više je to od dara. Sama činjenica da ih se netko sjetio, pobrinuo, poslao, brižno umotao i napisao čestitku vrijedi više od onoga što je u samomu paketu.

Ipak, u ovo doba godine pokloni imaju još neku blagdansku čar, a koliko ovakve sitnice raduju umirovljenike, najbolje svjedoče izrazi njihovih lica.

O ovoj humanitarnoj inicijativi već smo pisali. Čitava stvar funkcionira tako da svakog mjeseca na facebook stranici “Čarolija darivanja” tri humanitarke objavljuju popis rođendanskih želja djece i starijih osoba smještenih u domovima. Svaka lista sadrži inicijale osobe i želju. Oni koji žele pomoći jave se i izaberu slavljenika, kupe dar i pošalju ga u dom. Kada se pored svake želje nađe kvačica, znači da je stvorena prava rođendanska čarolija. Više o svemu možete pročitati ovdje i ovdje.

 

Čarolijom darivanja u domove za starije nastavljaju stizati rođendanski pokloni
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap