Bruno Kovačević: “Da je HRT pristojba 96 umjesto 80 kuna napravili bi čuda”

Josip Mihaljević
17. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Iako tijekom godine od pristojbe prikupe više od milijardu kuna, HTV-u to nije dosta. Glavni urednik svih televizijskih programa HTV-a Bruno Kovačević kazao je da bi s pretplatom od 96, umjesto sadašnjih 80, ta televizijska kuća mogla “raditi čuda”.

bruno kovačević

Foto: Bruno Kovačević | Youtube screenshot

Izbor predsjednika Programskog vijeća HTV-a odgođen je nakon što na posljednjoj sjednici, polovicom studenog, članovi Vijeća ni u četiri kruga glasovanja nisu uspjeli izabrati predsjednika. Niti jedan od kandidata nije imao potrebnu natpolovičnu većinu od šest glasova, piše tportal.hr.

Program rada HRT-a za iduću godinu predstavilo je vodstvo javne televizije, pritom istaknuvši kako su najvažniji projekti praćenje predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, Europske prijestolnice kulture 2020. u Rijeci, EURO i Olimpijske igre u Tokiju.

Programsko vijeće trenutačno ima devet članova, iako bi po zakonu trebali imati njih 11. U ponedjeljak su raspravljali o programu rada javne televizije, no pozitivno mišljenje je dalo pet članova Vijeća, a troje ih je bilo suzdržano.

Nedavno izabrani član Programskog vijeća iz redova zaposlenika HRT-a Stipe Alfier kritizirao je programsko vodstvo javne radiotelevizije, navodeći izbjegavanje glavnih tema u informativnom programu – pitanja navodnih malverzacija u organizaciji zagrebačkog Adventa i neizvještavanje o prometnoj nezgodi tijekom kampanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Rukovoditeljica Odjela informativnog medijskog servisa HTV-a Katarina Periša Čakarun odbacila je njegove navode, a najbolji dio došao je od glavnog urednika svih televizijskih programa HTV-a Brune Kovačevića koji je govorio o prostoru za unapređenje programa u skladu s programskim obvezama.

“Mi bi napravili puno bolji program. Nije da nedostaju ideje i da ljudi nisu kreativni. Nemojte zaboraviti da nam je pristojba u posljednjih devet godina 80 kuna. Po izračunu da ona može biti i do 1,5 posto prosječne hrvatske plaće, ona bi mogla iznositi i 96 kuna. Mi bi sa 16 kuna razlike napravili čuda”, kazao je Kovačević.

 

Bruno Kovačević: “Da je HRT pristojba 96 umjesto 80 kuna napravili bi čuda”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap