Botanički vrt nudi novitet za umirovljenike: Svi imaju pravo na besplatan ulazak

Ana Kanazir
16. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Iz Botaničkog vrta su odlučili umirovljenicima osigurati posebnu pogodnost. Od sada će umirovljenici, odnosno hrvatski državljani, osobe starije od 65 godina imati trajno besplatan ulazak u Vrt. Sve što trebate napraviti je pokazati osobnu iskaznicu ili putovnicu na ulasku.

botanički vrt u Zagrebu

Botanički vrt u Zagrebu | Foto: Facebook, Botanički vrt

Botanički vrt je službeno otvorio svoja vrata nakon kratkog zimskog mirovanja, a svi posjetitelji mogu uživati u proljetnicama i samoniklom bilju hrvatske flore. Novost je i da će umirovljenici vrt moći posjetiti potpuno besplatno.

Botanički vrt je smješten gotovo u samom centru grada, a posjetiteljima nudi bogatu ponudu biljaka i bilja. Tako tamo možete trenutno vidjeti visibabe, drijemovce, a kako kažu iz Vrta, pokazuju se i šafrani, jaglaci, kukurijeci. Možete uživati u bogatim mirisima, ali i bojama, a ovo je idealno mjesto za odmoriti od gradske gužve, ali i za uživati s unucima.

Ulazak u Vrt će od sada za sve umirovljenike, odnosno hrvatske državljane, osobe starije od 65 godina biti besplatan. Samo trebate pokazati osobnu iskaznicu ili putovnicu čuvarima na ulasku u vrt.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap