Bivši zastupnik (68) novinaru: Znam gdje živiš i da imaš dvije curice, đubre četničko

Josip Mihaljević
5. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

DORH je krajem lipnja, nakon provedenog istraživanja, podigao optužnicu protiv 68-godišnjeg Vinka Zulima, bivšeg saborskog zastupnika i dugogodišnjeg načelnika općine Seget, zbog prijetnji novinaru koje je počinio još u siječnju.

vinko zulim

Foto: Vinko Zulim | Youtube screenshot

DORH je podigao optužnicu protiv 68-godišnjeg Vinka Zulima, bivšeg saborskog zastupnika i dugogodišnjeg načelnika općine Seget, zbog prijetnji novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću koje je počinjeno još u siječnju ove godine.

Vuković je Zulima kontaktirao 20. siječnja oko 12 sati pri čemu se predstavio imenom i prezimenom te je naveo za koji list radi. Od Zulima je tražio informaciju za članak kojeg je namjeravao pisati, a Zulim je, revoltiran njegovim pitanjem, povišenim tonovima najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju.

DORH-u trebalo skoro pola godine da digne optužnicu

Općina Seget na ruke dijeli sumnjive uskrsnice: Kupuju li se njima glasovi za lokalne izbore?

Vuković je za dalmatinskiportal.hr ispričao kako je Zulima pitao je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Zulim je na to plano te je novinaru kazao da zna gdje živi i da ima dvije curice uz uvrede poput “smeće udbaško” i “đubre četničko”. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu, a kada ga je Vuković pitao s kojom namjerom, Zulim mu je odgovorio da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.

Bivši zastupnik, koji nije baš poznat po parlamentarnoj aktivnosti, na ispitivanju je negirao počinjenu prijetnju, a objasnio je kako je djecu spominjao u kontekstu da se njegovog sina ostavi na miru. Također, kazao je kako je novinar Slobodne Dalmacije vrijeđao njega, kazavši mu da je kriminalac i da je lopov.

“Neugodno sam iznenađen što sam o optužnici doznao od novinara, a ne Državnog odvjetništva, no drago mi je što je pet i pol mjeseci nakon prijave napravljen pomak i dignuta optužnica, ponajprije zbog moje obitelji i svih novinara koji pošteno obavljaju svoj posao i trpe prijetnje i uvrede od raznih Zulima”, kazao je Vuković za Dalmatinski portal.

Kao načelnik dijelio sumnjive uskrsnice umirovljenicima

O Zulimu smo imali prilike pisati uoči Uskrsa prošle godine, dok je još bio načelnik Segeta (tu je funkciju izgubio na lokalnim izborima par mjeseci kasnije) u kontekstu sumnjive podjele uskrsnica umirovljenicima. Seget se umirovljenika sjetio tek u Velikom tjednu, kada su umirovljenike s mirovinama do 4.000 kuna pozvali da se prijave za uskrsnicu u iznosu od 500 kuna.

Svjedoci su ispričali kako se isplata pravdala ispisanim listićem paragon-bloka, odnosno isplatnicom bez broja, naziva isplatitelja, primatelja pa čak i bez pečata općine.

Inače, Zulim, kao šef Segeta, pomno je birao kada će općina isplatiti uskrsnice, a kada ne. Tako su ih isplatili 2021. i 2017. godine, oba puta uoči lokalnih izbora.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap