Bivši televizijski voditelj izumio uređaj koji pomaže kod glavobolje i nesanice

Josip Mihaljević
4. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljeni novinar Saša Zalepugin dugo je bio zaštitno lice zabavne TV emisije ‘Nedjeljom popodne’. Kao iskusni medijski djelatnik primjetio je jedan problem modernog doba – zračenje uređaja. Bacio se u izumiteljske vode i napravio uređaj za kojeg tvrdi da poništava negativno zračenje. Skeptike razumije, ali im poručuje da je preozbiljan čovjek da bi se bavio šarlatanstvom.

saša zalepugin izumio

Foto: Saša Zalepugin | Youtube screenshot

Svi koji su gledali JTV u 70-im i 80-im godinama prošloga stoljeća, sjetit će se popularnog voditelja Saše Zalepugina i njegove emisije ‘Nedjeljom popodne’.

Umirovljeni novinar ovih je dana osvanuo na naslovnicama u posve drugačijoj ulozi – onoj izumitelja. Kao iskusni medijski djelatnik 40 godina je muku mučio s jednim problemom o kojem postoje podijeljenja mišljenja – štetnim zračenjem iz električnih uređaja, piši vijesti.rtl.hr.

Patentirao je uređaj koji bi se trebao postaviti na uređaje koji zrače, a oni bi svojim zračenjem trebali poništiti štetno zračenje samih uređaja.

“Nisam fizičar, ja sam televizijski čovjek, ali što me natjeralo, ja sam žrtva štetnog zračenja. Drugim riječima, mene su boljele noge, kičma… Ovo nije lijek, ovo je samo preventiva da se izbjegne ono što bi moglo dovest i do bolesti”, izjavio je Zalepugin.

“Preozbiljan sam da bi bio šarlatan”

Uređaj koji je izumio neutralizira štetna zračenja koja se nalaze posvuda oko nas. Četrdeset godina je uložio u istraživanje i eksperimentiranje po ovom pitanju. Skeptike razumije, ali za njih ima poruku – “Preozbiljan sam ja čovjek da bi bio šarlatan.”

“Ovo što imate u ruci šalje svoje vlastito zračenje na vlastitoj frekvenciji, stavi se na mobitel, djeluje u tom radijusu i zaustavlja štetno zračenje”, objašnjava Zalepugin.

Ljudima koji su okruženi štetnim zračenjem to bi moglo pomoći pri glavobolji, kod bolova u mišićima, nesanici – uobičajenim posljedicama elektro stresa.

“Proizvodnja je skupa. Najjeftiniji je maleni za mobitel, on je 100 kuna, a veći oko tri tiruće kuna, ali ako ste odlučili dati za to, bolje za to nego ići 20 puta kod doktora”, tvrdi Zalepugin.

Želi da se uređaj koristi u hrvatskim školama

Budući da je priča o zračenju ipak pomalo kontroverzna, stručnjaci su čak tri mjeseca provjeravali učinkovitost njegovog uređaja. Za svoj je izum dobio brojna priznanja, ali “tajni recept” će ostati tajan. Ne razmišlja o prodaji intelektualnog vlasništva.

“Svi su htjeli znat, lai ja nisam dao. Mi proizvodimo u Hrvatskoj, to je naš proizvod i mi ga možemo proizvesti koliko god treba i poslati”, objašnjava Zalepugin.

Jednog dana, tvrdi, bi volio da se njegov uređaj koristi u hrvatskim školama, kako bi zaštitio djecu od zračenja.

Bivši televizijski voditelj izumio uređaj koji pomaže kod glavobolje i nesanice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap