Bivši saborski zastupnik Milan proslavio stoti rođendan, a pohvalio se svojim bogatim radnim iskustvom

Ana Kanazir
5. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Milan Stranić iz Istre je prošlog tjedna proslavio stoti rođendan, a značajnoj svečanosti je prisustvovala cijela njegova rodbina, kao i prijatelji. Ovaj umirovljenik je i dalje vrlo aktivan na raznim životnim poljima, a sve dijeli sa svojom 97-godišnjom životnom suputnicom, suprugom Celestinom. Posebno zapanjuje i njegovo bogato životno iskustvo, kao i rad na raznim poljima.

Umirovljenik sa svojom suprugom sjedi u dvorištu

Umirovljenik Milan sa suprugom | Foto: Privatna arhiva/Glas Istre

U Hrvatskoj ima puno stogodišnjaka, a proslave ovog jubilarnog rođendana se obilježavaju na razne načine. Tako je i Milan iz Boruta proslavio svoj stoti rođendan u krugu najdražih, a rekao je i više o svojem životu.

Milan živi sa svojom suprugom, 97-godišnjom Celestinom s kojom se oženio 1942. godine. Život je proveo vrlo burno i radio je brojne stvari. Tako je bio kondukter u vlaku, radio je u ciglani, ali i kod stočara, čuvao je krave, a trebao je i biti mornar. Jedno se vrijeme učio i zanatu postolara. U talijanskoj vojsci je vrlo brzo postao instruktor mladim regrutima, a bio je i zastupnik u Saboru Narodne Republike Hrvatske, piše Anđelo Dagostin za Glas Istre.

– Kao dijete me otac učio zanatu postolara, imali smo radionicu cipela kod kuće, ali smo i šili postole po kućama na ruke. Jedan dan nam je treba za napravit par cipela, ako si to moga, onda si bi kvalificiran kaligar. Za to biš dobi žurnadu, a ona je bila 4-5 lira. Bio je to vrijedan zanat, ali je to industrija poslije promijenila, ispričao je Milan samo jedan dio svojeg života.

Možda ga je upravo njegovo bogato radno iskustvo i dovelo do obilježavanja stotog rođendana, a možda je zaslužna i njegova supruga s kojom je u braku od 1942. godine. Danas žive zajedno u kući koju je davno izgradio Milanov otac i u kojoj su od 1949. godine. Kćerka im živi u Rijeci, imaju troje unučadi, šest praunuka i dva praunuka, piše Glas Istre.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap