Bivša šefica (66) računovodstva Županijskog suda mora – u zatvor!

Jasmina Grgurić Zanze
7. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenica mora u zatvor. Riječ je o 66-godišnjoj nekadašnjoj šefici računovodstva Županijskog suda u Bjelovaru. Ovih joj je dana stigao poziv da se javi na odsluženje zatvorske kazne zbog presude još iz 2019. godine na koju se žalila. Evo za što je kriva!

Ilustracija: Pixabay

Danas 66-godišnja Zlata P. nekad je bila šefica računovodstva Županijskog suda u Bjelovaru.  Pravomoćno je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a uskoro će morati na odsluženje te kazne.

Sudskim novcem otplaćivale vlastite kredite

Kako doznaje Regionalni portal Bjelovar.live, Centar za izvršavanje kazne zatvora pri bjelovarskom Županijskom sudu ovih je dana donio rješenje prema kojem se osuđenica dužna do 16. ožujka javiti na izdržavanje kazne zatvora u Centar za dijagnostiku u Zagrebu.

Pohlepna bankarica splitskoj umirovljenici s računa u banci skidala vrtoglave svote!

Inače,  na zatvorsku kaznu osuđena je 25. siječnja 2019. godine pred Županijskim sudom u Zagrebu, da bi nakon žalbe Vrhovni sud 11. studenog 2021. godine tu presudu potvrdio.

Naime, s još četiri djelatnice Županijskog suda, pravomoćno je osuđena jer su novac s računa suda na kojem su radile, pojednostavljeno rečeno, koristile kao “bankomat” za otplatu kredita koje su imale kod banaka.

Državni proračun oštetile za gotovo pola milijuna kuna

Bivša šefica sudskih financija Zlata P. tako je sa sudskog računa od 2006. do sredine 2011. godine na svoje račune prebacila nešto više od 157 tisuća kuna, za što je osuđena na jedinstvenu kaznu od dvije i pol godine zatvora. Od toga godinu dana čini bezuvjetni zatvor, dok joj je preostalih godinu i pol dana zamijenjeno radom za opće dobro, s rokom kušnje od pet godina, piše Bjelovar.live.

Njene četiri kolegice osuđene su zbog kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Konkretno, dvije su osuđene svaka na osam mjeseci zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro i to po poznatom principu; za jedan dan zatvora moraju odraditi dva sata. Druge dvije djelatnice su osuđene svaka na po šest mjeseci zatvora, s tim da je i njima kazna zamijenjena radom za opće dobro.

Sve zajedno u državni proračun moraju vratiti ukupno 470 tisuća kuna.

Bivša šefica (66) računovodstva Županijskog suda mora – u zatvor!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap