Beroš: Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo o obaveznom cijepljenju za starije od 65

Josip Mihaljević
10. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Članovi Stožera su više puta govorili o obveznom cijepljenju, ali najčešće u kontekstu kako ta opcija “nije na stolu”. Ministar zdravstva Vili Beroš danas je kazao kako bi do obveznog cijepljenja ipak moglo doći i spomenuo je starije od 65 godina kao skupinu od interesa.

Foto: Vili Beroš | FB screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš danas su posjetili Split gdje već nekoliko tjedana bukti epidemija koronavirusa. Plenković je pozvao ljude da se cijepe, da prime booster dozu, a na cijepljenje je posebno pozvao starije, piše N1.

Beroš je otišao korak dalje pa je u odgovaranju na pitanje o obveznom cijepljenju spomenuo starije od 65 godina kao moguću skupinu na koju bi se obavezno cijepljenje trebalo odnositi:

“Teško je za vjerovati da mlađi ljudi nagovaraju starije da se ne cijepe. O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to prekinuti. Znanost i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje. Čitavo vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezno cijepljenje nije opcija. Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina… ali prvo moramo vidjeti kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji”, kazao je Beroš.

Beroš: Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo o obaveznom cijepljenju za starije od 65
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap