Bandić otvorio sajam Pravo doba: “Tko se ovdje zaljubi, primam ga u ured sljedećeg tjedna”

Josip Mihaljević
18. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

U četvrtak 17. svibnja otvoreno je četvrto izdanje sajma za zrele generacije “Pravo doba”. Ulaz na sajam je besplatan i možete ga posjetiti u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma još danas i sutra. Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 18.00 sati.

milan bandić

Foto: Milan Bandić svečano otvara sajam Pravo doba | Jelena Ratko mirovina.hr

Sajam “Pravo doba” otvorio je svoja vrata za posjetitelje u četvrtak u 10.00 sati. Marljivi izlagači su svoje ponude izložili na štandove, a sadržaj je bio raznovrsan. Veliki hit su mali besplatni sistematski pregledi, a posjetitelji su se mogli savjetovati i isprobati raznolike usluge izlagača.

Uz to, u dvorani Cres koja se nalazi u istoj zgradi započela su predavanja stručnjaka o problemima s kojima se susreću zrelije generacije koja su otvorena za stručnu javnost. Sajam možete posjetiti još danas i sutra, a od raznolikih događanja dočekat će vas bogat zabavni i rekreativni program, prezentacije izlagača, tribine o zapošljavanju u starijoj dobi i kviz znanja.

Dina Tomšić: Sajam s najboljom atmosferom

U 13.00 sati sajam je i službeno svečano otvoren pjesmom i plesom Mire Ungara, nakon kojega su uslijedili govori voditeljice Zagrebačkog velesajma Dine Tomšić i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

“Poštovani dragi gradonačelniče sa suradnicima, cijenjeni izlagači, dragi partneri, dobrodošli na Zagrebački velesajam prigodom četvrtog otvorenja našeg Pravog doba. Uistinu je iskreno reći da je ovo jedan od projekata kojem se mi na Zagrebačkom velesajmu najviše veselimo. (…) Hvala svim mojim suradnicima koji su omogućili da ova atmosfera zaista tri dana privlači kako najbolju, najzreliju, najmudriju populaciju, kako bi rekao naš gradonačelnik, ali i sve koji se osjećamo odgovornim da promičemo, prvenstveno, senzibilnost za inkluzivnost osoba koje prelaze iz radnog statusa u status naših umirovljenika. Želim od srca pružiti tako jednu poruku cijelom ovom projektu do kraja njegovog održavanja da razumijemo da najbolje doba tek dolazi, ova tranzicija treba biti ugodna, kvalitetna i pametna stoga još jedanput – cilj ovog projekta je zaista da poveže sve generacije i one koji se uključuju u proces inkluzivnosti i socijalizacije, odnosno senzibilnosti naših građana starije dobi. Našim izlagačima želim puno uspjeha, a posjetiteljima da stvarno uživaju u ovom što smo pripremili. Srdačno vam zahvaljujem na dolasku!” – rekla je Dina Tomšić okupljenima.

Govore je aplauzima prekidala publika, a prostor ispred pozornice je bio popunjen brojnim posjetiteljima i novinarima koji su pratili ovaj događaj.

Gradonačelnik otvorio sajam kao da se radi o Valentinovu

Nakon govora Dine Tomšić, Miro Ungar se ponovno popeo na pozornicu i otpjevao dvije pjesme. Odmah nakon toga, voditeljica programa najavila je i gradonačelnika Milana Bandića.

“Dobar dan svima. Sve vas pozdravljam i evo da kažem tri rečenice. Ja nikada neću dok budem živ govoriti o starijoj dobi, o domovima za starije osobe, zrelije generacije… nego samo najmudrije generacije! Jer ja i sebe ufuravam u to… Pozdravljam najbolju generaciju Zagrepčanki i Zagrepčana. Drago mi je da smo zajedno i kažu mudriji… da nikad nije kasno da se ljubi strasno. To može biti moto našeg, ovog sajma. Dajte jedan pljesak. Ja bi tome dodao da je uvijek pravo doba da vi koji ste zaljubljeni ova tri dana budete… najmanje ova tri dana, najbolje bi bilo da to bude stalno, permanentno, da budete još zaljubljeniji. Svi oni koji se u ova tri dana zaljube ovdje i sklope prvu ljubav, ja ću vas primiti idući tjedan. Ima li išta ljepše od tragova ljubavi? Nema! I ova tri dana i stalno da budete sretni, zaljubljeni kao ovaj par na ovoj fotki. Iz ove slike bi mogli napisati jedan ljubavni roman. Hvala još jednom što ste došli, uživajte, i oni koji se zaljube i ostave traga ova tri dana – bit će mi zadovoljstvo da ih idući tjedan primim u uredu gradonačelnika. Hvala još jednom.

pravo doba

Foto: Press

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap