Bandić ispred Doma za starije organizirao konferenciju za medije, policija došla zbog okupljanja

Josip Mihaljević
30. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je u 13 sati održao konferenciju za medije o utjecaju potresa na domove za starije i nemoćne u nadležnosti Grada Zagreba. Konferenciju je organizirao ispred “Doma Medveščak” na Iblerovom trgu, a netko je zbog okupljanja pozvao i policiju koja je djelomično rastjerala okupljene novinare. Bandić pritom nije rekao ništa novo u odnosu na ono što su iz Grada prošli tjedan kazali za Mirovina.hr.

bandić

Foto: Milan Bandić | Youtube screenshot

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je organizirao konferenciju za medije o utjecaju potresa na domove za starije u nadležnosti Grada Zagreba. Tjedan dana nakon samog potresa, Bandić je odlučio informirati javnost da u domovima za starije nema posebno jakih oštećenja i da su stvari pod kontrolom.

Konferenciju je organizirao ispred Doma za starije i nemoćne Medveščak na Iblerovom trgu, a netko je sve to prijavio policiji koja je došla razdvojiti novinare i snimatelje

dom za starije
Potres u Domovima za starije: "Svi objekti su i dalje sigurni za uporabu"

temeljem naputka Nacionalnog stožera civilne zaštite, piše rtl.hr.

“Nitko me neće zaustaviti. Ni anonimne prijave ni dojave. Da informiram građane o onome o čemu se radi. Ja koliko znam policijski sat nije uveden”, kazao je Bandić.

Naš portal je dan nakon potresa poslao upit Gradu Zagrebu o mogućim negativnim posljedicama potresa na pojedine stambene objekte Domova za starije, a iz Grada su nam u četvrtak 26. ožujka odgovorili da su korisnici u redu, da nitko nije morao biti evakuiran te da su zgrade pretrpjele tek manja estetska oštećenja. Stoga čudi da je gradonačelnik imao potrebu u nedjelju organizirati konferenciju za medije u kojoj nije rekao ništa novo u odnosu na što su već ranije objavili.

Ovako izgleda zaključno priopćenje Ureda Gradonačelnika oko navedene konferencije za medije:

“Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom su sigurni za korisnike, kojih je u ovom trenutku u smještaju 3836. Ističemo kako niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom”, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

A OVDJE možete pronaći tekst o stanju u domovima za starije kojeg smo objavili prošloga tjedna.

Bandić ispred Doma za starije organizirao konferenciju za medije, policija došla zbog okupljanja
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap