Bakina kuhinja: Uštipci od tikvica – veoma jednostavni, a jako ukusni
Jela čija priprema ne zahtjeva puno vremena idealna su tijekom ljetnih vrućina. Jedno od tih jela su i uštipci od tikvica. Sastojci koji su potrebni za ove ukusne uštipke većina vjerojatno već ima doma. Ovi uštipci mogu biti dio glavnog obroka, a idealni su i kao međuobrok. Donosimo recept koji će vas oduševiti jednostavnošću i okusom.

Uštipci od tikvica | Foto: Mirovin.hr
Ljeto znači i vrhunac sezone za tikvice. Zbog svog nježnog okusa tikvice se uklapaju u brojna jela i mogu se pripremiti na jako puno način. Pa se tako mogu pržiti, pohati, grilati, dodati u salate,variva, sendviče i slično. Donosimo jednostavan recept za uštipke od tikvica koji će biti gotovi za tren oka.
Sastojci:
- jedna veća ili dvije manje tikvice
- 10 grama soli
- 1 jaje
- 1 čašica kiselog vrnja
- 200 grama glatkog brašna
- ulje za prženje
Priprema:
- Tikvicu očistiti i naribati. Naribanu tikvicu posoliti i ostaviti 15 minuta da pusti vodu i gorčinu. Nakon toga ocijediti tikvicu i baciti vodu. Sol koja je ostala u tikvicama je dovoljna, ali ako netko voli slanije, može dodati još soli.
- U tikvice dodati jaje i kiselog vrhnje. Nakon toga postepeno dodavati brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Smjesa bi sada trebala biti gusta i spremna za prženje. U smjesu možete dodati i malo narezane slanine za jači šmek, ali ne previše.
- Žlicom zagrabite smjesu i pržite u vrelom ulju par minuta. Ostavite uštipke da se malo ohlade i spremni su za posluživanje. Ovisno o tome koliko ćete velike uštipke raditi, dobit ćete 15 do 20 komada. Ako želite više komada, samo poduplajte sve sastojke.
- Tikvica | Foto: Mirovina.hr
- Naribana tikvica | Foto: Mirovina.hr
- Uštipci od tikvica | Foto: Mirovin.hr
Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje. Dobar tek!
Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije.