Bakina kuhinja: Uštipci od tikvica – veoma jednostavni, a jako ukusni

Lucija Basa
16. kolovoza 2025.
Novosti
A- A+

Jela čija priprema ne zahtjeva puno vremena idealna su tijekom ljetnih vrućina. Jedno od tih jela su i uštipci od tikvica. Sastojci koji su potrebni za ove ukusne uštipke većina vjerojatno već ima doma. Ovi uštipci mogu biti dio glavnog obroka, a idealni su i kao međuobrok. Donosimo recept koji će vas oduševiti jednostavnošću i okusom.

Uštipci od tikvica

Uštipci od tikvica | Foto: Mirovin.hr

Ljeto znači i vrhunac sezone za tikvice. Zbog svog nježnog okusa tikvice se uklapaju u brojna jela i mogu se pripremiti na jako puno način. Pa se tako mogu pržiti, pohati, grilati, dodati u salate,variva, sendviče i slično. Donosimo jednostavan recept za uštipke od tikvica koji će biti gotovi za tren oka.

Sastojci:

  • jedna veća ili dvije manje tikvice
  • 10 grama soli
  • 1 jaje
  • 1 čašica kiselog vrnja
  • 200 grama glatkog brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

  • Tikvicu očistiti i naribati. Naribanu tikvicu posoliti i ostaviti 15 minuta da pusti vodu i gorčinu. Nakon toga ocijediti tikvicu i baciti vodu. Sol koja je ostala u tikvicama je dovoljna, ali ako netko voli slanije, može dodati još soli.
  • U tikvice dodati jaje i kiselog vrhnje. Nakon toga postepeno dodavati brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Smjesa bi sada trebala biti gusta i spremna za prženje. U smjesu možete dodati i malo narezane slanine za jači šmek, ali ne previše.
  • Žlicom zagrabite smjesu i pržite u vrelom ulju par minuta. Ostavite uštipke da se malo ohlade i spremni su za posluživanje. Ovisno o tome koliko ćete velike uštipke raditi, dobit ćete 15 do 20 komada. Ako želite više komada, samo poduplajte sve sastojke.

Sve recepte iz naše Bakine kuhinje pogledajte ovdje. Dobar tek!

Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije. 

Copy link
Powered by Social Snap