[BAKINA KUHINJA] Savršeni ljetni ručak: Manje od 10 kuna po porciji, a ostat će vam i za sutra!

Josip Mihaljević
31. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

U rubrici “Bakina kuhinja” najčešće pišemo o poznatim starim receptima, a uvijek vodimo brigu da vam trošak bude prihvatljiv. Ovoga puta idemo na drugi kontinent da vidimo što bake tamo kuhaju. Pronašli smo jedan recept koji se munjevito proširio cijelim svijetom, a s njime možete oduševiti i unuke!

chilli bakina kuhinja

Foto: Youtube screenshot

Chilli con carne tj. čili s mesom dolazi iz Meksika, ali je jako brzo postao popularan u Americi i onda u ostatku svijeta. Za pripremu ovog jela (za četiri osobe) trebat ćete izdvojiti 30 do 40 kuna, što ispada oko 8-9 kuna po porciji. Početni dio recepta možda će vas podsjetiti na bolonjez, no ovdje se radi o savršenom i ljutkastom ljetnom obroku koji je krcat proteinima. Krenimo!

Sastojci:

  • 350g miješanog mljevenog mesa
  • velika konzerva crvenog graha
  • mala konzerva pasirane rajčice
  • mala konzerva kukuruza (opcionalno)
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • začini – sol, papar, slatka crvena paprika, ljuta paprika, lovor

Manje od pola sata posla

U posudi na srednjoj vatri zagrijte malo ulja i dodajte sitno nasjeckanu glavicu luka. Kada postane zlatan, dodajte jednu crvenu papriku koja može biti u malo krupnijim komadima. Nakon par minuta, dodajte i sitno nasjeckanih par režnjeva češnjaka.

Nakon par minuta u posudu ubacite mljeveno meso, a zatim ga usitnite i miješajte dok meso više ne bude crveno. Trebalo bi izgledati otprilike ovako:

 

Foto: Youtube screenshot

Po želji, u ovom trenutku možete dodati malo nasjeckane slanine, iako za ovaj recept to nije potrebno.

U posudu ubacite čitavu malu konzervu pasirane rajčice koju možete “podebljati” s malo koncentrirane rajčice. Stalno miješajte dok se rajčica ne sljubi s mesom. Nakon toga dodajte cijelu konzervu crvenog graha i ako baš želite ispoštovati recept, jako malu konzervu kukuruza šećerca. Jelo bi vam sada trebalo izgledati ovako:

Foto: youtube screenshot

Još malo i gotovo! Dodajte jednu žlicu slatke paprike, jednu žlicu ljute paprike, soli i papra po želji i sve dobro promiješajte. Nakon toga možete ubaciti lovorov list, dodajte par decilitara vode i pustite da na laganoj vatri kuha barem pola sata.

Jelo je tada praktički gotovo i možete ga kušati te po potrebi dodati još soli, papra, ljute paprike – što god mislite da nedostaje. Može se jesti samo, iako ljudi vole poslužiti prilog poput riže.

 

Copy link
Powered by Social Snap