Bakina kuhinja: Ovo jednostavno varivo od povrća idealno je za kada nemate vremena, a stvarno je zdravo

Ana Kanazir
15. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Variva od povrća dobra su za organizam kroz cijelu godinu, a mnogi ih preporučuju upravo u toplijim danima. Donosimo vam recept za varivo koje je idealno ako kod kuće nemate svježeg povrća, već samo onog zamrznutog ili u konzervi. Ovime će se i znatno skratiti postupak kuhanja pa je idealno kada vam treba nešto na brzinu. Uz smrznuto povrće dodali smo leću i slanutak kako bismo unijeli dodatna vlakna.

Tanjur variva od povrća

Varivo od povrća | Foto: Mirovina.hr

Varivo od povrća se može napraviti na bezbroj načina, a mi vam donosimo varivo koje je gotovo u samo 20 minuta. Trebat će vam sastojci koje već imate kod kuće, a okus će vas ugodno iznenaditi.

SASTOJCI:

  • Mix zamrznutog povrća
  • Pola šalice leće
  • Pola limenke slanutka
  • Začini (mješavina začina, papar, mljevena crvena paprika, kopar)

PRIPREMA:

Priprema je vrlo jednostavna. Na ulju prepržite luk ili češnjak (ovaj korak možete i preskočiti, ako koristite povrće koje već ima luk u sebi) i dodajte mu zamrznuto povrće. Pustite da se kratko poprži, dodajte začine po želji i na kraju zalijte vodom, tako da pokrije povrće. U ovom trenutku dodajte i sirovu crvenu leću koju ste prethodno oprali. Blagodati koje ima ova namirnica na organizam, možete pročitati u ovom tekstu.

Kada se leća skuha i kada nabubri, dodajte i slanutak iz konzerve koji se kuha samo par minuta. U slučaju da koristite leću iz konzerve, nju dodajte isto kada i slanutak. Ako vam je pregusto, u bilo kojem trenutku dodajte još tople vode. S druge strane, možete dodati i zapršku, ako vam je varivo prerijetko. Mi smo ovaj korak preskočili. Na kraju možete dodati i kopra za još intenzivniji okus, a možete staviti i domaće ribance, a ako ga želite dodatno oplemeniti možete napraviti noklice.

Ostale recepte iz Bakine kuhinje možete pogledati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap