Baka za čuvanje unuka od kćeri tražila sto kuna po satu, napali je da je pohlepna

Jasmina Grgurić Zanze
13. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Čuvanje unuka, pogotovo onih u malenoj dobi, možda se podrazumijeva našoj djeci, ali to ne umanjuje ozbiljnost toga posla, koliki god nam on užitak pritom predstavljao. Tako je jedna baka iz Australije od svoje kćeri tražila da joj tu uslugu plati oko sto kuna po satu, zbog čega su je na društvenim mrežama prozvali pohlepnom i nebrižnom.

Ilustracija: Pixabay

Jednu baku iz Australije poprilično su “oprali” na društvenim mrežama, nazivajući je pohlepnom i neosjetljivom, jer je za čuvanje jednogodišnjeg unuka od kćeri tražila oko sto kuna po satu. Ona je, naime, sama otkrila da je tražila kćer da joj plaća po satu kada se brine o svom unuku.

Žena je rekla da ju je kćer pitala hoće li paziti na jednogodišnjeg unuka “dva ili tri dana” svaki tjedan, unatoč tomu što i ona ima vlastiti dnevni posao. Za tu uslugu tražila je oko 100 kuna po satu te se požalila da se osjećala podcijenjeno kada joj je kći ponudila satnicu oko 60 kuna, piše Daily Mail.

djed unuka
Velike obaveze oko unuka blago povećavaju rizik od depresije, djedovi više pogođeni od baka

Voli svoga unuka, kaže, ali nije dadilja.

“Nisam vrtić, potreban mi je novac da bih nadomjestila vrijeme koje neću provesti na poslu” – požalila se ova baka koja je doživjela lavinu kritika na društvenim mrežama.

Njezini komentari naišli su na oštre kritike. Tako su neki zaključili da uopće ne želi čuvati dijete, jer u suprotnomu ne bi tražila veliku svotu, koju inače dobivaju profesionalne dadilje. Međutim, bilo je i onih koji su stali na bakinu stranu uz argument da zbog čuvanja unuka ostaje bez dijela prihoda potrebnih za život.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap