Baka usred Podgorice skočila u rijeku s unukom u rukama: Švedski parlamentarac spasio bebi život

Milan Dalmacija
21. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Nakon što je 62-godišnjakinja skočila s mosta u Podgorici s dvomjesečnim unukom u rukama, švedski parlamentarac Adnan Dibrani i tri komunalna radnika pohitali su u pomoć. Dijete je Dibranijevom reakcijom spašeno, dok je tijelo žene kasnije izvučeno iz rijeke Morače.

Švedski parlamentarni zastupnik Adnan Dibrani (desno) spasio je bebu u Podgorici | Foto: Facebook/Aerodromi Crne Gore

Jedna 62-godišnjakinja zbog još nerazjašnjenih razloga odlučila je oduzeti život sebi i dvomjesečnoj bebi skokom s mosta u centru Podgorice. Skok u rijeku Moraču primijetila su tri radnika komunalnog poduzeća, ali i švedski parlamentarac kosovskog podrijetla Adnan Dibrani, piše Pobjeda.

Komunalci su uspjeli izvući dječačića iz vode, a Dibrani ga je povukao na obalu te mu uspio izbaciti vodu iz pluća. Ubrzo je došla Hitna pomoć koja je prevezla dijete u bolnicu. Kako je kasnije utvrđeno, žena koja je skočila s mosta bila je dječakova baka. Njeno su tijelo ubrzo izvukli iz Morače.

– Prelazio sam most i pogledao prema vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam k njima i vidio da drže bebu koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam što trebam učiniti u ovakvim situacijama. Uzeo sam bebu i pokušao učiniti ono što znam, najbolje što mogu. Stisnuo sam bebu preko trbuha i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dječak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im ga, ispričao je Dibrani za Pobjedu.

Švedski parlamentarac, koji je sudjelovao kao promatrač na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori ubrzo je zrakoplovom napustio Podgoricu. Kasnije su mu na pomoći zahvalili crnogorski ministar unutarnjih poslova Filip Adžić i parlamentarni zastupnik DPS-a Andrija Nikolić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap