Baka skupila boce koje su ministri ostavili u Kninu: “Lani sam od toga platila HRT”

Jasmina Grgurić
6. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Slika društvenog kontrasta u kojem živimo svakako je baka iz Knina koja je marljivo pokupila sve i jednu plastičnu bocu koju su ministri i ostali uzvanici iza sebe ostavili nakon središnjeg obilježavanja obljetnice Oluje. Ministri su svakako računali da će drugi pokupiti njihovo smeće, možda vojska koja je u tomu pomogla ovoj baki kako bi zaradila koju kunu.

Baka skupljala boce iza ministara u Kninu (Snimak zaslona: Index)

Uz stolce na kojima su sjedili uzvanici, među kojima i ministri, na središnjoj proslavi obljetnice Oluja, nakon završetka ostale su vrećice, prazne boce. Zadatak čišćenja očito je imala vojska koja je baki iz Knina pomogla da pokupi sve i jednu bocu kako bi njihovom prodajom što više zaradila. Tako su u vreće smeća plastične boce zajedno trpali vojnici i bakica.

“Lani sam pokupila 200 komada i mjesečnu pretplatu TV-a platila, i hvala Bogu… Da sjedim kod kuće ne bi ništa skupila, zadovoljna sam koliko god da ima. Svaki je posao pošten. Nije sramota radit” – rekla je kninska baka za Index.

Dodala je i kako joj je srce puno i veliko kada gleda hrvatske vojnike i policajce.

Index piše kako je polupraznu bočicu vode ostavio i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, što je tim više problematično jer je Hrvatska na stupu srama prema postotku razvrstavanja otpada. No, od većinskog mentaliteta ne valja previše odudarati.

Baka skupila boce koje su ministri ostavili u Kninu: “Lani sam od toga platila HRT”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap