Baka (109) zna: Tajna života je u zobenoj kaši i izbjegavanju muškaraca

Jasmina Grgurić
28. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

“Nevjerojatno mi je vidjeti kako je sada svijet potpuno drugačiji od onog u kojem sam odrastala. Vodila sam računa da dosta vježbam, da svako jutro pojedem zdjelu tople zobene kaše i da se nikada ne udam”

Snimak zaslona/Youtube

Život je prekratak, iako se možda tako i ne čini u slučaju Jessie Gallan koja je proslavila svoj 109. rođendan kao najstarija poznata stanovnica Škotske. Iako je nedugo nakon toga preminula 2015. godine, iza sebe je ostavila prava zrnca mudrosti.

Ova baka koja se nikada nije udavala, otkrila je tajnu svoje dugovječnosti, koja bi možda mogla poslužiti kao putokaz nekima.

“Jedite svako jutro toplu zobenu kašu i izbjegavajte muškarce! Oni stvaraju dodatne probleme koji vam ne trebaju i donose vam više nevolje nego što vrijede!” – poruka je ove 109-godišnjakinje. 

Bila baka u pravu ili ne, barem što se ljubavi tiče, dodala je i da se uvijek puno kretala te svako jutro pojela zdjelu tople zobene kaše. No, ostaje pritom da dugovječnost duguje i činjenici što se nikada nije udavala.

Pitanje “kada ćeš se udati” zasigurno je čula nebrojeno mnogo puta tijekom života, ali legendarna baka nije se dala smesti.

“Uvijek sam puno radila i služila te bih rijetko kad uzela neki godišnji odmor. Otišla sam od kuće sa 13 godina i radila kao mljekarica. Uvijek sam imala sreću raditi s finim ljudima. Nevjerojatno mi je vidjeti kako je sada svijet potpuno drugačiji od onog u kojem sam odrastala. Vodila sam računa da dosta vježbam, da svako jutro pojedem zdjelu tople zobene kaše i da se nikada ne udam” – govorila bi za medije tada još uvijek vitalna 109-godišnja bakica.

Inače, rođena je u dvosobnoj vikendici na farmi, gdje je živjela s petero sestara i bratom. Živjeli su vrlo skromno te spavali na slamnatim madracima.

Baka (109) zna: Tajna života je u zobenoj kaši i izbjegavanju muškaraca
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap