Avenue Mall objasnio zašto su zabranili ljudima skupljanje plastične ambalaže

Josip Mihaljević
5. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Prosječna hrvatska mirovina za travanj 2018. godine iznosila je nešto više od 2.300 kuna, brojni umirovljenici i drugi građani hrvatske su primorani kopati po smeću u lovu na plastičnu ambalažu kako bi podmirili osnovne potrebe. Ponukani Facebook objavom Sindikata umirovljenika Hrvatske, u kojoj jasno stoji kako je skupljanje otpada kod Avenue Malla zabranjeno, odlučili smo vidjeti o čemu se tu radi.

avenue mall

Foto: FB stranica ‘Pokret Protiv Siromaštva Starijih Osoba’

Sindikat umirovljenika Hrvatske prije nekoliko dana na svojoj FB stranici objavio je fotografiju letka koji se nije svidio brojnim umirovljenicima. Na njemu stoji jasna zabrana:

“STROGO ZABRANJENO

Otuđivanje svih vrsta ambalaža i otpada koji se nalazi u kantama za otpad.

Ostatci hrane, otpad i ambalaža koji se nalaze u kontejnerima, kantama za smeće i drugim odlagalištima otpada u prostorima Avenue Malla predstavljaju sirovinu koja pripada Avenue Mallu Zagreb!”

Objava je na Facebook stranici SUH-a naljutila velik broj umirovljenika, a sve komentare možete pročitati na sljedećem linku:


Brojni građani Hrvatske žive u teškom siromaštvu, a velik dio njih su osobe starije dobi. Kako bi podmirili svoje troškove, primorani su kopati po smeću i tražiti plastičnu ambalažu jer bez tog dodatnog prihoda teško mogu podmiriti osnovne životne troškove. Pitali smo Avenue Mall zašto su postavili ovaj letak, koliko strogo provode ovo pravilo i kakve su sankcije za ljude koji se ogluše na ovu zabranu.

Avenue Mall: Primili smo dosta prigovora na tu temu

cvjetno naselje
Studenti sa Cvjetnog prikupljaju novac za baku koja više ne može skupljati boce jer ide na operaciju

Avenue Mall je objasnio zašto su uveli ovo pravilo:

“Povod nastanka letka je taj što su se pojedini ljudi svakodnevno okupljali oko kanti, sakupljali željeni otpad, a ostalo razbacivali oko kanti za smeće. Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo s naše strane.

Također, primili smo dosta prigovora na tu temu od drugih posjetitelja i zakupnika koji su se žalili na nered te na nelagodu koju su osjećali dok su npr. objedovali na našem Food Palaceu, a pojedinci su kraj njih uzimali ambalaže i drugi otpad iz kanti za smeće te kolica za tacne.

Pojedinici koji su uzimali otpad, ambalažu i hranu oglušili su se na upozorenja naše zaštitarske službe.
Osim upozorenja zaštitara te molbe da prestanu isto raditi, drugih posljedica za pojedince koji uzimaju otpad nema”, odgovorili su nam iz Avenue Malla.

Dodali su kako se Avenue Mall pridržava Zakona o zaštiti okoliša, kako su angažirali firme koje ekološki skrbe o svom otpadu te se otpad reciklira – biootpad, papir, staklo, plastika, PET ambalaža, drvo, mješoviti otpad, folija, stiropor te električni otpad.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap