Autobuse pune umirovljenika prevarom umjesto u toplice odveli na Vučićev skup o Oluji

Jasmina Grgurić Zanze
6. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Udruga umirovljenika organizirala je za starije građane iz srbijanske općine Grocka put u toplice. No, umjesto na banjanje, nekoliko autobusa punih umirovljenika bez njihova znanja odvedeno je na skup predsjednika Aleksandra Vučića u povodu obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ‘Oluja’ u naselju Busije u predgrađu Beograda. Vozači su nakon ručka samo promijenili rutu, što je izazvalo gnjev putnika.

Nekoliko autobusa punih umirovljenika iz općine Grocka trebali su u srijedu otputovati u toplice u Vrdniku, kako im je rečeno u udruzi umirovljenika, no umjesto na dogovorenom mjestu završili su u naselju Busije, u predgrađu Beograda, piše Jutarnji list.

Umirovljenici su na putu prema Vrdniku svratili do restorana na ručak, nakon čega su autobusi neplanirano skrenuli s predviđene rute i zaputili se prema mjestu gdje je za 19.30 sati bilo planirano održavanje govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u okviru obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ‘Oluja’ u naselju Busije, prema informacijama portala Žig info.

– Naprosto je nevjerojatno što nam rade. Kao ovce nas pakiraju u autobus i bez ikakve suglasnosti su nas odvezli u Busije. Umjesto u toplice, sad moramo slušati Vučića. Diktatura na nivou! Ima nas koji se bunimo, a ako ništa drugo, snaći ćemo se za prijevoz odavde – žalili su se umirovljenici.

Umirovljenici prevarom dovedeni na skup vraćeni su kućama dva sata iza ponoći, javlja dnevni list Danas.

Oni koji su imali snage da se iz Busija odmah zapute u Grocku, tamo su stigli u 20 sati, nekoliko sati nakon što su dovedeni na mjesto koje planom nije predviđeno, navode mediji.

Neki umirovljenici iz protesta su zbog prevare napustili mjesto okupljanja i krenuli se sami vraćati svojim kućama, a riječima nisu štedjeli ni samog predsjednika.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap