[Aplikacija tjedna] Pljesnite ili zazviždite i pronađite svoj zametnuti telefon

Matej Markovinović
12. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Find my phone by Whistle, Clap, besplatna je aplikacija koja omogućuje da vam se pomoću zviždanja ili pljeskanja oglasi telefon, što u konačnici uvelike pomaže da ga lakše pronađete ako ste ga negdje zametnuli.

Foto: Find my phone by Whistle, Clap (Early Access)

Često vam se dogodi da u isto vrijeme peglate, pratite omiljenu tursku sapunicu i kuhate juhu, pa od tog svog silnog posla negdje zametnete vaš telefon? To vam se više ne mora događati zahvaljujući aplikaciji Find my phone by Whistle, Clap, koja će vam pomoći da pljeskanjem ili zviždanjem pronađete svoj telefon.

Za mnoge ovo vjerojatno zvuči kao znanstvena fantastika, no aplikacija zapravo radi izuzetno dobro te je vrlo jednostavna za korištenje. Nakon što ju otvorite, odmah ćete se naći na početnom zaslonu, koji vam u principu nudi apsolutno sve željene opcije.

Screenshot: Find my phone by Whistle, Clap

 

Od tud se, naime, sve kontrolira. Ako želite da se vaš telefon oglašava samo zviždanjem, potrebno je ostati na već otvorenom ‘Whistle’ (zvižduk) odjeljku. Ako, doduše, želite i pljeskanjem pronaći telefon, tada je potrebno kliknuti pri vrhu ekrana na ‘Clap’ (pljesak).

Screenshot: Find my phone by Whistle, Clap

Valja istaknuti da je moguće malo više prilagoditi opcije samog ‘oglašavanja’ telefona. Tako je, primjerice, moguće omogućiti da se prilikom javljanja uključi bljeskalica (Flashlight) ili da telefon vibrira (Vibrate). Opcije su jednake bez obzira jeste li na odjeljku za pljeskanje ili zviždanje.

Da bi ste zapravo aktivirali da vam se telefon javi na zviždanje i pljeskanje, potrebno je povući prstom u desno crvenu traku ‘Swipe to Activate‘ (povuci za aktivaciju), nakon čega će ona postati zelena. Ako želite pak deaktivirati pronalazak telefona, potrebno je povući prstom u suprotnom smjeru, odnosno ulijevo.

Screenshot: Find my phone by Whistle, Clap

Za one koji, primjerice, žele promijeniti zvuk koji čujete nakon što zaplješćete ili zazviždite, potrebno je kliknuti na ‘Configurations’ (postavke). Tamo je, naime, moguće odabrati različite zvukove (Select Tones) te prilagoditi njihovu glasnoću (Volume) i trajanje (Length). 

Screenshot: Find my phone by Whistle, Clap

Budući da aplikacija ima pomalo oskudne i nekima naporne zvukove (sirena za uzbunu, policijska sirena i ljutita mačka), svakako preporučujemo da si promijenite zvuk u neki koji vama odgovara. To ćete učiniti tako da kliknete na ‘Select Tones’, pa onda na ‘Import from device’ (uvezi s uređaja). Tada će vam se otvoriti šaroliki izbor raznih zvukova koji su vam već spremljeni na telefonu.

Screenshot: Find my phone by Whistle, Clap

 

[Aplikacija tjedna] Pljesnite ili zazviždite i pronađite svoj zametnuti telefon
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap