[Aplikacija tjedna] Ako ste zaboravili naočale za čitanje, ova će vam aplikacija biti izrazito korisna

Matej Markovinović
6. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Magnifier + Flashlight besplatna je aplikacija koja uvelike olakšava situaciju kada želite nešto pročitati, a zaboravili ste naočale za čitanje ili vam se jednostavno ne da otići u drugu sobu po njih.

Screenshot: Magnifier + Flashlight

Kako godine idu, tako je sve teže čitati novinske članke, kataloge ili knjige. Za takve ‘pothvate’ glavni rekvizit mnogima su upravo naočale za čitanje, koje nerijetko ostanu negdje zametnute da ih se ne može pronaći bez premetanja cijele kuće.

Rješenje tog problema, naravno, bilo bi pronaći naočale za čitanje i malo bolje pripaziti na njih, no ako to iz nekog razloga nije opcija, rješenje nudi i aplikacija za pametne telefona Magnifier + Flashlight (Povećalo + Bljeskalica).

Kao što i sam naziv govori, riječ je o aplikaciji koja služi kao svojevrsno povećalo. Postupak korištenja vrlo je jednostavan. Prilikom otvaranja, pojavi se kamera telefona ispod koje se nalazi traka za povećanje teksta, kao i opcije ‘zamrzavanja’ slike, fotografiranja, uključivanja bljeskalice, izoštravanja i obrtanja boja.

Traka za povećanje slike i navedene opcije. Screenshot: Magnifier + Flashlight

Opcije koje su definitivno najkorisnije i koje ćete, vjerujemo, najčešće koristiti upravo je traka za povećanje teksta, zamrzavanje slike (ikona snježne pahuljice) i bljeskalica (ikona žaruljice). Prilikom pregledavanja željenog teksta, poželjno je zbog jednostavnosti zamrznuti sliku, pa da ne morate držati telefon iznad teksta.

Osim toga, ako se nalazite u mračnijoj sobi, svakako nije loše uključiti i bljeskalicu. Nedostatak toga je što će vam se baterija malo brže trošiti, ali na taj način štitite vaš vid. Valja istaknuti da je moguće koristiti aplikaciju i u horizontalnom te vertikalnom položaju, ovisno, naravno, o tekstu kojeg čitate.

Screenshot: Magnifier + Flashlight

[Aplikacija tjedna] Ako ste zaboravili naočale za čitanje, ova će vam aplikacija biti izrazito korisna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap