Anthony Hopkins postao najstariji dobitnik Oscara, nagradu posvetio tragično preminulom kolegi

Josip Mihaljević
26. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Velški glumac Anthony Hopkins jučer je neočekivano osvojio nagradu za najboljeg muškog glumca i postao najstariji čovjek kojem je tomu pošlo za rukom. Nagradu je posvetio tragično preminulom mlađem kolegi Chadwicku Bosemanu koji je također bio u konkurenciji.

hopkins anthony oscar

Foto: Anthony Hopkins nagradu je osvojio glumom u filmu ‘Otac’ | Youtube screenshot

Na jučer održanim ‘Oscarima’ nagradu za najboljeg glumca osvojio je velški velikan glume Sir Anthony Hopkins. Kladionice mu nisu dale prevelike šanse pa se može reći da se radi i o iznenađenju večeri.

Hopkins je u konkurenciju za najboljeg glumca ušao s glavnom ulogom u filmu ‘Otac’, koji priča priču o obiteljskom odnosu kćeri i oca koji odbija liječenje nakon što mu je dijagnosticirana demencija. Film je osvojio preko 20 nagrada, uključujući i Oscara za najbolji prilagođeni scenarij.

Glumac nije prisustvovao samoj ceremoniji, a publici se obratio putem videopoziva.

“Dobro jutro iz moje domovine Walesa. S 83 godine nisam očekivao da ću dobiti ovu nagradu, stvarno nisam. Zahvalan sam Akademiji, hvala vam. Želim odati počast Chadwicku Bosemanu, koji nas je prerano napustio. Još jednom hvala svima. Stvarno ovo nisam očekivao. Osjećam se privilegirano i počašćeno, hvala vam”, poručio je Hopkins.

Glumac Chadwick Boseman kojeg je spomenuo preminuo je od raka crijeva u 44. godini života. Hopkinsu je ovo već drugi zlatni kipić za najbolju mušku ulogu, prvu je osvojio nakon legendarnog portreta dr. Hannibala Lectera u kultnom klasiku ‘Kad jaganjci utihnu’.

Anthony Hopkins postao najstariji dobitnik Oscara, nagradu posvetio tragično preminulom kolegi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap