Anonimni donator zagrebačkim beskućnicima poklonio pakete kulena i sir

Ana Kanazir
30. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Donator koji je htio ostati anoniman je odlučio pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Točnije, poklonio je kulen, kulenovu seku i sir zagrebačkim beskućnicima i Humanitarnoj udruzi Fajter. Radi se o većoj količini namirnica, a beskućnici će sada moći uživati u pravim čarima Uskrsa.

stol pun kulena, kulenove seke i sira

Donacije beskućnicima | foto: Screenshot RTL Danas

Građani će ovoga Uskrsa, zbog poskupljenja namirnica, vrlo vjerojatno morati potrošiti  nešto više novca, a kako beskućnici ne bi trebali brinuti o tome se pobrinuo donator koji je htio ostati anoniman. Osim namirnica, udruga je nedavno dobila i donacije pet mini vraća za spavanje, također od drugog anonimnog donatora.

Muškarac beskućnik leži na podu
Siromaštvo u Hrvatskoj je u porastu, a rješenja pučke pravobraniteljice za sada nisu prihvaćena

Podaci iz veljače pokazuju kako je stopa rizika od siromaštva u 2021. godini porasla na 19,2 posto, odnosno radi se o ukupno 750.000 građana koji se bore sa siromaštvom. Hrvatska mreža za beskućnike procjenjuje kako je u Hrvatskoj približno 2.200 apsolutnih beskućnika, a prema Europskoj tipologiji beskućništva i stambene isključenosti ima ih i 10.000. Više o ovim podacima možete pročitati ovdje. Upravo iz ovoga razloga je bilo kakva donacija beskućnicima od izuzetnog značaja.

Na Facebook stranici Udruge se dobivenim suhomesnatim proizvodima i sirom pohvalio predsjednik udruge Fajter, Mile Mrvalj koji je napisao kako su dobili vrijednu donaciju kulena, kulenovih seka i sira iz domaće proizvodnje. Dodao je kako će beskućnici zahvaljujući ovoj anonimnoj donaciji imati dostojnu uskrsnu trpezu.

– Već je oko pet do šest kulena, kulenovih seka i sira podijeljeno beskućnicima, a ostatak ću još podijeliti. Donator me nazvao i rekao da ima nešto kulena, kulenovih seka i sira i da ih može donijeti, a ja sam pristao, rekao je Mrvalj u prilogu Kristine Čirjak za RTL Danas.

Dodao je kako si nikada ne bi mogli priuštiti takvu hranu pa im je donacija dobrodošla.

stol pun kulena, kulenove seke i sira
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap