[ANKETA] Za koga glasaju umirovljenici na lokalnim izborima?

Josip Mihaljević
10. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Ovogodišnje lokalne izbore obilježili su velika politička obećanja umirovljenicima, nešto jača nego prije četiri godine na prošlom ciklusu. Političari ih sve češće u predizborno vrijeme targetiraju primamljivim obećanjima, ali ih često i iznevjere kada osvoje mandat. U anketi možete odgovoriti kako planirate glasati u nedjelju.

izbori2 glasanje

Foto: Youtube screenshot

U nedjelju 16. svibnja održava se prvi krug lokalnih izbora. Brojna umirovljenička populacija stvarat će nove, rušiti stare ili ostaviti postojeće šefove općina, gradova i županija na vlasti.

Političari su toga itekako svjesni. Posljednjih nešto malo više od mjesec dana svjedočimo poprilično velikim predizbornim obećanjima, a mnoga od njih su usmjerena starijoj populaciji. Tako je HDZ u Zagrebu potpisao koaliciju s Hrvatskom strankom umirovljenika, a isplaćen je i totalno-ne-predizborni covid dodatak. Nezavisna kandidatkinja u glavnom gradu Hrvatske Vesna Škare Ožbolt umirovljenicima obećava mjesečnu karticu od 500 kuna koja će se moći trošiti na kulturu i sport, a SDP-ov Joško Klisović kaže da će kao gradonačelnik raditi na povećanju mirovina (?). Više o predizbornim obećanjima zagrebačkih kandidata možete pročitati OVDJE.

U Zagrebu živi nešto više od 200 tisuća umirovljenika, što znači da ih je u ostatku Hrvatske još otprilike milijun. Bilo bi nepravedno fokusirati se na samo jedan grad pa ćemo vas u anketi pitati za koju širu opciju planirate glasati, a ne za kojeg kandidata konkretno. Ipak se u ovim izborima natječe više od 38 tisuća kandidata!

Odgovorite u anketi, a mi ćemo rezultate objaviti u petak, dan prije predizborne šutnje.

Hoćete li u nedjelju glasati za stranke ili za pojedince? Glasat ću za:

[ANKETA] Za koga glasaju umirovljenici na lokalnim izborima?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap