[ANKETA] Učitelji štrajkaju već 18 dana, a sutra prosvjeduju na Markovu trgu. Podržavate li ih?

Josip Mihaljević
5. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Učitelji su u 18. danu štrajka, a sutra organiziraju veliki prosvjed na Markovom trgu. Bore se za veće koeficijente, odnosno za veće plaće i čini se da ne namjeravaju odustati. Jedan sindikalni čelnik otišao je toliko daleko i rekao da bi štrajk mogao trajati čitavu školsku godinu. Podržavate li ih?

štrajk

Foto: Unsplash | Obrada: Srednja.hr

Učitelji, profesori i nastavnici štrajkaju 18. radnih dana i čini se kako ne namjeravaju odustati. Sutra organiziraju  prosvjed na Markovom trgu i očekuje se odaziv iz svih krajeva Hrvatske.

Njihov zahtjev je jednostavan – veći koeficijent za obračun plaće, a nije ih “umirilo” rješenje premijera Andreja Plenkovića kojim je svim državnim službenicima povećao osnovicu za izračun plaće od šest posto.

Vođe štrajka tj. sindikati kazali su kako bi štrajk mogao potrajati čak do kraja školske godine, a svi dani u štrajku morat će se kad-tad nadoknaditi.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja, prosječna plaća im je veća od 7.000 kuna neto, kako javlja Srednja.hr.

Sigurni smo kako među našim čitateljima ima umirovljenih profesora i učitelja, te nas zanima vaše mišljenje o štrajku. Kako se nastavnici bore za više novca koji se isplaćuje iz proračuna, umirovljenike bi i s te strane moglo zanimati jer bi se tim novcima mogle npr. povećati mirovine, a ne njihove plaće.

Podržavate li štrajk profesora?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap