[ANKETA] Koliko planirate potrošiti novaca na cvjetne aranžmane za blagdan Svih svetih?

Ana Kanazir
26. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Svake godine se prema tradiciji na grobove najmilijih za blagdan Svih svetih stavlja određeno cvijeće ili cvjetni aranžman i lampioni. Ove godine se poskupljenja proizvoda i usluga samo povećavaju, a upravo zato će i neke cvjećarne povisiti svoje cijene. Pitali smo nekoliko njih i saznali o kojim se iznosima radi kako se ne biste iznenadili kada dođete na groblje. Na kraju teksta imamo i pitanje za vas.

Foto: J. Grgurić/Mirovina.hr

Za Sve svete se najčešće kupuju cvjetni aranžmani, dok je najpopularniji cvijet za groblje krizantema, a stavljaju se još i ruže, orhideje, margarete i špine. Cijene cvijeća će ovisiti o veličini aranžmana, a neke cvjećarne su odlučile mijenjati svoje cijene, dok će nekima cijene ostati kao i prethodnih godina.

Tečaj €/kn: 7,53450
krizanteme
Simbolika cvijeća: Koje je njihovo značenje i koji cvijet odabrati za Svi svete?

Cijene su nešto veće nego prošle godine

Iz cvjećarne Mirjana na Mirogoju su nam rekli kako će povisiti svoje cijene ove godine jer je i sam uvoz poskupio.

– Poskupjeli su materijali i cvijeće, ali i uvoz i to skoro do 50 posto. Kako su poskupjele ove stavke, tako i naše cijene moraju pratiti cijene materijala pa smo i mi poskupjeli, rekli su nam iz cvjećarne i dodali kako se cijene aranžmana kreću od 80 kuna nadalje, ovisno o samoj veličini aranžmana, ali i o tome što točno kupac želi.

Iz cvjećarne Lantana na Markovom polju su nam samo kratko rekli kako se aranžmani kreću od 60 kuna na više, a cijena jedne krizanteme je 20 kuna. Krizantema se odabire jer ima posebnu simboliku, odnosno predstavlja žaljenje i prolaznost, o čemu smo pisali ovdje. 

S druge strane, naišli smo i na slučaj gdje se cijene neće podizati.

– Sve je poskupjelo u nabavi, ali mi nismo dizali naše cijene te su one iste kao i prošle godine. Same cijene aranžmana ovise o veličini, pri čemu za najmanji treba izdvojiti 50 kuna, a imamo i one po 200 kuna, otkrili su nam iz cvjećarne Orhideja.

Osim cvijeća, na groblja se stavljaju i lampioni, a cijena jednog iznosi od sedam do devet kuna, ovisno o veličini i obliku. Mogu se kupiti i lampioni koji u sebi imaju led lampe, a koji svijetle i do 600 dana, a cijena će također ovisiti o njihovoj veličini i preferenciji kupca.

Zanima nas koliko vi planirate potrošiti ove godine na cvjetne aranžmane, ali i na svijeće, odnosno na lampione.

Koliko novca ćete potrošiti na cvijeće i svijeće za blagdan Svih svetih?

 

[ANKETA] Koliko planirate potrošiti novaca na cvjetne aranžmane za blagdan Svih svetih?
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap