[ANKETA] Kako se nosite s poskupljenjima koja će od jeseni biti još veća?

Jasmina Grgurić
13. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Cijene pojedinih prehrambenih proizvoda proteklih su mjeseci rasle i do 40 posto pa tako već sada skuplje plaćamo ulje, šećer, brašno, kruh, voće i povrće… Nažalost, tu nije kraj jer se od jeseni očekuje dodatni rast cijena. Veliki je to udarac na džepove naših umirovljenika od kojih većina mjesec krpa s manje od prosječnih 2.582 kune. Umirovljenici se snalaze svakako, uglavnom kupujući na akciji, no često nemaju ni za to.

Kolica punite namirnicama na popustu Foto: Pixabay

Pandemija, klimatske promjene, suša, tuča te poremećaji na tržištu nastali slijedom toga doveli su već sada da porasta cijena sirovina, a u konačnici i artikala na policama trgovima. Posljednjih mjeseci i do 30 posto više plaćamo ulje, a rasle su i cijene šećera, brašna, kruha, jogurta, voća i povrća…

Udar na džepove umirovljenika: Čeka nas rast cijena hrane i pića!

Od jeseni, upozoravaju stručnjaci, čekaju nas nova poskupljenja, među kojima ćemo skuplje plaćati i kruh, meso, kavu, kekse… Kupci svjedoče promjenama cijena u trgovinama gotovo svaki tjedan, dok im je paralelno s poskupljenjima kupovna moć manja uslijed pandemije.

Najviše zabrinjava rast cijena žitarica pa je za očekivati da ćemo suncekretovo ulje uskoro plaćati još i skuplje. Ulja su dosad poskupjela do 30 posto, šećer do 20 posto, tjestenina oko 10 posto, a brašno oko tri posto. No, pekari su to iskoristili pa podigli cijene kruha za oko 10 posto, dok je pojedinim pekarskim slasticama cijena išla gore i do 40 posto.

Građani se ne mogu načuditi ni cijenama ovogodišnjeg sezonskog voća i povrća, pri čemu za pojedino moramo izdvajati i više nego za kilogram mesa.

Kako se nosite s poskupljenjima odgovorite nam u našoj anketi.

Kako se nosite s poskupljenjima koja će od jeseni biti još veća?

 

[ANKETA] Kako se nosite s poskupljenjima koja će od jeseni biti još veća?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap