[ANKETA] Izgleda da je umirovljenicima u ovoj godini najvažnije – zdravlje

Ana Kanazir
18. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

U našoj prošloj anketi smo vas pitali što vam je najvažnije u 2023. godini, a najviše glasova je dobio odgovor ‘Zdravlje’, za koje se odlučilo vas 746, odnosno 74,60 posto. Na drugom mjestu po važnosti je svoje mjesto pronašla ‘Obitelj’ s ukupno 141 glas, odnosno 14.10 posto.

zdravlje

Foto: Pixabay

Iako smo očekivali da će se odgovor ‘Novac’ pronaći visoko na ovoj ljestvici, on je dobio 40 glasova, odnosno četiri posto vas se odlučilo za ovaj odgovor. Nakon njega slijedi odgovor ‘Ništa’ s 30 glasova ili tri posto, a onda slijedi i odgovor ‘Kretanje’ s 28 glasova, odnosno 2.8 posto. Na zadnjem mjestu se našao odgovor ‘Druženje’ s 15 vaših glasova.

[ANKETA] Znate li kako održati novogodišnje odluke? Donosimo nekoliko savjeta

Kao što smo pisali ovdje, kako bi se održale novogodišnje odluke, potrebno je paziti na nekoliko stvari, a nikada nije kasno za postavljanje novih ciljeva i pronalazak motivacije za ispunjavanje istih. Kako bi se ove odluke stvarno i ostvarile, treba ih pretvoriti u svakodnevicu, odnosno u rutinu, a više o tome kako održati navike je u svojoj knjizi ‘Atomske navike’ pisao i James Clear.

Prije svega, uvijek probajte odrediti točno vrijeme i mjesto obavljanja novih navika, a važno je i novu naviku obavljati uz postojeću. Nekada će biti puno lakše samo krenuti, na primjer odjenuti se za šetnju, a onda ste već na pola puta.

Na našoj Facebook stranici smo dobili i nekoliko odgovora na anketu, pri čemu niste baš oduševljeni idejom novogodišnjih odluka.

‘Odluke smo odavno donijeli kad smo odlučili sto ćemo studirati, pa za koga ćemo se udati ili oženiti, sto želimo raditi u životu…. Ostalo živimo… Kako naiđe!; ‘Normalan čovjek donosi odluke kad se ukaže potreba donijeti odluku! Kakve gluposti, novogodišnje odluke, korizmena odricanja, iskazivanja ljubavi za Valentinovo, a ostatak života nije bitno! Koje ispraznosti!’

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap