Aladrović o Milanoviću: “Očekujem da ćemo biti suglasni oko mirovinskih pitanja”

Jasmina Grgurić
8. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava osvrnuo se danas, na pitanja novinara, na poraz HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima. Pritom je iznio stav o daljnjem tijeku rada Vlade, a rekao je i kako vidi suradnju oko mirovinske reforme s novim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Ministar Josip Aladrović (Snimak zaslona: RTL Direkt)

Josip Aladrović rekao je danas kako poraz Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima zasigurno nije pozitivan za stranku, ali HDZ-ova Vlada nastavlja raditi do kraja mandata, odnosno tekuće godine kada nas čekaju parlamentarni izbori.

Analiza izlaznih anketa: Milanovića su na Pantovčak doveli umirovljenici

Ministar rada i mirovinskog sustava pritom nije želio uperiti prst u eventualnog krivca za gubitak predsjedničkih izbora. Naime, nameće se sve logičniji zaključak kako je za poraz velikim dijelom odgovoran upravo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čija je stranka kandidaturu sad već bivše predsjednice podržala, ali i predsjednica je očito u znak zahvalnosti podržavala Bandića što joj nije donijelo glasove. Upravo suprotno, što potvrđuje i analiza izbornih rezultata koja kaže da je HDZ presudni broj glasova izgubio, uz Rijeku, upravo u Zagrebu.

Uoči sjednice užeg kabineta Vlade, ministar je poručio da će o takvim stvarima raspravljati unutar stranke, a nikako ne u javnosti.

Upitan za buduću suradnju s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem oko mirovinske reforme, ustvrdio je kako su to pitanja koja su jako bitna za hrvatsko društvo.

“Očekujem da ćemo o tome razgovarati tako da tražimo najbolje rješenje, odnosno da rješenje bude konsenzualno. Mirovinska pitanja tiču se milijun i 200.000 građana i tu moramo biti vrlo dogovorni, kako Vlada tako i predsjednik” – rekao je Aladrović, piše Novi list.

Ministar smatra da nema prepreka suradnji premijera Andreja Plenkovića i novog predsjednika Milanovića.