88-godišnja umirovljenica u najtežem programu za crtanje postiže fantastične rezultate

Josip Mihaljević
27. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Jedan od prvih programa koji će oduševiti bilo kojeg početnika na računalu svakako je kultni MS Paint. Radi se o vrlo osnovnom programu za crtanje, ali je crtanje na njemu poprilično teško. Jednu umirovljenicu iz Španjolske to nije pokolebalo, a kao nagradu za svoje crteže dobila je preko 185 tisuća pratitelja na Instagramu.

bakapaint

Foto: Concha Garcia Zera na jednoj od svojih izložbi | Instagram

Nakon što je svojim crtežima oduševila internet, sada njene talente želi unovčiti i filmska industrija. Concha Garcia Zera, umirovljenica iz Španjolske, crta u programu MS Paint – programu u kojem je iznimno teško nacrtati bilo što uvjerljivo. Ipak, s puno strpljenja može se doći do nevjerojatnih rezultata.

Talent 88-godišnje umjetnice nedavno je prepoznao i Disney, zamolili su je da napravi nekoliku crteža za film koji će se uskoro pojaviti u kinima – Mary Poppins Returns. Iz Disneya su rad opisali “praktično savršenim”.

“Velika mi je čast da je Disney zamolio baš mene da predstavim svijetu premijeru filma Mary Poppins Returns. Veselim se tom filmu, original mi je jedan od najdražih filmova”, napisala  je 88-godišnja umjetnica.

Film je inače obrada klasika iz 1964. godine, gdje je glavnu ulogu magične dadilje tumačila Julie Andrews.

Zanimljiva je i priča kako je uopće naša umjetnica došla na ideju da crta u programu. Nekoć je bila strastvena slikarica, a omiljena metoda bila joj je ulje na platnu. Zaera je otkrila MS Paint prije desetak godina, dok se brinula o svom teško bolesnom suprugu, koji nije dobro podnosio mirise ulja.

Tada je jedna od njenih unuka naučila svoju baku osnove MS Painta, a ona ju je kroz samo nekoliko tjedana iznenadila s fantastičnim crtežima. Unuka je odmah otvorila Instagram profil za bakine radove koji su odmah privukli tisuće obožavatelja.

“Nisam uopće mogla popratiti što se događa. Broj pratitelja je išao gore i gore, a ja nisam vjerovala da sam toliko popularna”, sjeća se umjetnica.

Sada joj fali nekoliko tisuća od 200.000 pratitelja, a neke od njenih radova možete pogledati u nastavu:

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap