84-godišnjak nije imao kako doći ženi u bolnicu pa se dosjetio – pozvati policiju

Jasmina Grgurić Zanze
5. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Da policija ne služi samo za provođenje reda i kažnjavanje, pokazuje i jedan nesvakidašnji slučaj njihova služenja zajednici. Naime, s pomalo neuobičajenom molbom obratio im se 84-godišnjak kojemu je očajnički trebala pomoć…

Policajac prati starca u posjet ženi Foto: Facebook

Priča o policajcu koji je pomogao 84-godišnjem starcu da dođe do bolnice kako bi posjetio svoju bolesnu ženu ovih dana obilazi svijet. Naime, riječ je o Rogeru Bakeru iz Pennsylvanije, a koji uslijed starosti više ne može voziti automobil. Kako nema prijatelja i rodbine da mu pomognu da se odveze u posjet bolesnoj supruzi, dosjetio se u pomoć pozvati policiju. Njihov djelatnik spremno je na sebe preuzeo zadatak i otpratio starca sve do samog ulaza u bolnicu.

O ovom događaju na društvenim mrežama izvijestila je i policijska postaja Montoursville.

“Poslali su nam sliku zamjenika Bentleya kako pomaže starijem čovjeku. Njegovu ženu je nekoliko sati ranije dovezla hitna pomoć u bolnicu. Čovjek nije imao prijatelja i obitelji u blizini kako bi mu pomogli da je vidi. Zamjenik Bentley pokupio ga je u njegovu domu i dovezao. Nakon što je ova fotografija nastala, došlo je osoblje bolnice s kolicima i odvelo ga do ženina kreveta na hitnoj” – objavila je policija.

Starac je policajcu rekao da mu je žena pala po tko za koji put i da je ranije plaćao prijevoz motoristima koje bi zaustavio, dajući im po deset dolara da ga povezu, umjesto da je nazvao policiju. Iz postaje su i sami kazali kako su zato ovdje, da služe zajednici na razne načine pa tako i ovaj.

Objava policije na društvenim mrežama zaradila je na tisuće pozitivnih reakcija, vraćajući ljudima vjeru u sustav i  njegovu humanost.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap