80-godišnjakinja u Puli izvršila napad solnom kiselinom na prodavačicu ribe, četiri osobe ozljeđene

Josip Mihaljević
6. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Danas, oko 10:30 ujutro, na pulskoj se ribarnici dogodio posve nevjerojatan i nekarakterističan događaj. Jedna 80-godišnja starica zalila je drugu ženu i njezinu kćer solnom kiselinom, navodno jer joj je prodala staru ribu.

solna kiselina

Foto: Solna kiselina na mjestu događaja | Glas Istre, B. Petrović

Oko 10:30 sati ujutro na pulskoj ribarnici se dogodio zasad nezabilježen događaj u Hrvatskoj – napad solnom kiselinom na drugu osobu. Cijeli događaj se dogodio pred zgroženim građanima, koji su pomogli zadržati napadačicu na licu mjesta dok ne dođu hitna pomoć i policija.

Glas Istre neslužbeno saznaje da je razlog napada, s obzirom na napad kiselinom, poprilično banalan – prodavačica je 80-godišnjakinji navodno prodala staru ribu.

Iz istarske Policijske Uprave su potvrdili da se incident dogodio, odnosno da je ženska osoba na štand s ribom bacila tekućinu za koju se vjeruje da se radi o solnoj kiselini.

“Tekućina je dijelom zahvatila dvije djelatnice ribarnice, koje su se nalazile uz štand s ribom, ali prema zasad dostupnim obavijestima one nisu ozlijeđene. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad ženskom osobom za koju se sumnja da je bacila tekućinu zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju”, odgovorili su iz Policijske uprave.

U čitavom događaju ozljeđene su ukupno četiri osobe, dvije prodavačice u dobi od 44 i 40 godina, 21-godišnjakinja koja se nalazila uz štand te sama 80-godišnja hrvatska državljanka koja je glavni osumnjičenik.

Inače, solna kiselina je naziv za klorovodičnu kiselinu, a ona je glavni sastojak želučane kiseline u želucu ljudi i može biti izrazito opasna ako se upotrijebi kao oružje. Posebice je opasna za sluznice i oči, a u doticaju s kožom stvara opekline.

80-godišnjakinja u Puli izvršila napad solnom kiselinom na prodavačicu ribe, četiri osobe ozljeđene
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap